Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhiva

Zašto su muškarci sa bradom tako seksi?

Autor Ana Pantić
Autor Ana Pantić

Da li je brada postala omiljeni fetiš?

Priznaćete da je brada jedan od detalja na muškom licu kojem nikako ne možete da odolie. I razumemo vas, jer se i mi pridružujemo klubu obožavanja seksi muških brada. Ekipa dejting sajta Match.com, uradila je čak i anketu, u kojoj se ispostavilo (naravno) da su muškarci sa brkovima (ili badom) seksualno aktivniji nego oni koji su sveže obrijani.

Preciznije, 80 odsto muškaraca sa brkovima i bradom imaju redovnije orgazme, za razliku od 77 odsto muškaraca koji se redovno briju. Evo još nekoliko zanimljivih rezultata koji će vas dobro zabaviti.

# Oni su angažovaniji u seksi dopisivanju (54 odsto prema 51) i u slanju seksi slika (97 odsto prema 32).

# Imaju više tendencija da sa nekime budu „friends with benefits“ (61 odsto prema 54).

# Muškarci sa gustom dlakom više misle na seks nego oni koji je nemaju (73 odsto naspram 70).

# Oni šire svoje vidike: 85 odsto bi se zabavljalo sa nekim van svoje etničke pripadnosti, naspram 75 odsto muškaraca koji nemaju bradu. A 74 odsto muškaraca sa bradom bi se zabavljalo sa nekime ko ima drugačiju religiju od njih, u poređenju sa drugih 70 odsto.

Možda je najbolje od svega to što seksualni apetit muškaraca koji nose brkove i bradu ne umanjuje tomantične osobine. 88 odsto njih veruje da bi moglo da bude sa jednom osobom u braku za ceo život, a ukoliko se zabaljate sa muškarcem koji ne neguje novi trend brkova, nemojte da se brinete, čak njih 86 odsto misli isto.

Koji razlozi se kriju iza ovoga?

„Sve je u testosteronu. On je kao gorivo za muškarca, a samim tim i njegovu bradu“, rekla je Heled Fišer, biološki antropolog i naučni savetnik sajta Match.com. testosteron je muški seks hormon, tako da ovo nije nikakvo iznenađenje. „To je takođe povezano sa  sposobnošću za logikom, inovativnošću, direktnošću, ambicioznošću i odlučnošću“ rekla je Fišerova.

Pored biološkog objašnjenja, postoje i kulturološki aspekti ovoga. Muškarci koji imaju brkove i bradu su manje konvencionalni, pa taj pomalo avanturistički stav može da se prevede kao opasna strast u spavaćoj sobi. Takođe, ako nisu u obavezi da se svakodnevno briju, znači da ne obavljaju neki korporativni posao, pa su pod manjim stresom. Znate osećaj moći koji imate kada nosite svileni donji veš? Pa možda je brada vrsta moći za muškarce, nešto zbog čega se osećaju kao super muškarci. Još jedan od razloga zbog čega bi trebale da volite bradu. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader