Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhiva

Da li je moguće polomiti penis?

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Ne, penis nema kost, ali ipak može da prođe vrlo nezgodno tokom seksa…

Informacije koje ćete upravo pročitati, verovatno vam se neće baš dopasti, ali je ipak važno da budete svesni da tokom seksa može doći do nekih prilično ozbiljnih povreda. One se, srećom, ne dešavaju često, pa ne treba previše brinuti, ipak, dobra informisanost nikad nije na domet.

Prelom penisa predstavlja težak oblik povrede savijanja penisa u erekciji, koja se javlja kada se membrana (lat. tunica albuginea) pocepa.

Ovo stanje penisa se često manifestuje pucketanjem, a ako vaš dragi oseća jake bolove u predelu penisa, koji su povezani sa modricom, otokom ili gubitkom erekcije, treba hitno da potraži medicinsku pomoć.

U kojim situacijama može da se dogodi prelom penisa?

Ovo može da se dogodi bilo kada u toku seksa, kada penis prilikom penetracije umesto ulaza vagine pogodi neku čvršću strukturu (kao što je npr. perineum). Obično se događa u pozi kada je partnerka gore ili u misionarskom položaju, a može da se dogodi i prilikom izvođenja određenih akrobacija u krevetu.

VIŠE: Seks poze koje bi mogle da “polome“ njegov penis

Ovaj problem i pokidana membrana se uspešno rešavaju operacijom, koja traje oko sat vremena i radi se u opštoj anesteziji.

Moguće posledice

Ukoliko se ne uradi operacija, jer možda muškarac ne oseća prevelike bolove, treba imati na umu da parcijalno ili kompletno pucanje tunice albuginea može da dovede do većih problema, poput erektilne disfinkcije ili devijacije penisa.

Urolozi sa Univerziteta Vašington Harborview Medicinskog centra u Sijetlu tvrde da postoji desetina zabeleženih slučajeva sa prelomom penisa, a apeluju da su muškarci u 20-im i 30-im godina u većoj opasnosti da dožive ovu nezgodu, budući da uglavnom imaju buran i aktivan seksualni život. Međutim, ovakvi slučajevi su zabeleženi i kod muškaraca u 40-im i 50-im godinama.

PROČITAJTE:9 stvari koje niste znali o penisu

Većina muškaraca se verovatno susrela sa nezgodom prilikom penetracije i udaranja penisa. Ovakvi slučajevi nisu zabrinjavajući, ali postoje slučajevi kod kojih je zabeležena povreda savijanja penisa, koji lako može da dovede do Perjonijeve bolesti, stanje u kojem se penis savija, a bolest manifestuje ožiljkom na penisu.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader