Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhiva

Istina o ženskoj ejakulaciji

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Postoji li stvarno i odakle potiče sva ta tečnost?

Nova studija objavljena u magazinu Journal of Sexual Medicine obznanila je svetu da ženska ejakulacija zaista postoji, ali ona nije ono što ste najverovatnije mislili da jeste.

Mnogi koji su uopšte verovali u žensku ejakulaciji, obično su smatrali da je to samo drugo ime za takozvani squirting, ali istraživanje je pokazalo da je to uverenje pogrešno.

Postoji, naime, razlika između ženske ejakulacije i squirtanja. Ženska ejakulacija podrazumeva lučenje manje količine tečnosti iz ženske prostate, ako je žena ima (jer se čini da je ipak nemaju sve žene), dok squirtanje, s druge strane, podrazumijeva lučenje znatno veće količine tečnosti koja dolazi iz bešike.

Dakle, squirtanje je poprilično slično mokrenju iako se i od njega razlikuje. A da squirtanje dolazi iz bešike takođe je dokazano u ovoj studiji kada je pregledom ultrazvukom primećeno da prethodno puna bešika postaje prazna posle squirtanja.

Što se tiče broja žena koje mogu da dožive bilo žensku ejakulaciju, bilo squirtanje, iako se ne zna tačan broj niti postotak, naučnici veruju da je između 10 i 54 posto žena sposobno za jedno i/ili drugo.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader