Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arhiva

Naučnici konačno odgovorili na pitanje: Koliko je veliki prosečan penis?

Autor Ana Ranđelović
Autor Ana Ranđelović

Kako Tanjug javlja, misterija je rešena!

Jedno od pitanja koje muči čovečanstvo od vajkada je bilo kolika je prosečna dužina penisa, a sada, nauka je konačno dala svoj odgovor!

U analizi koja je obuhvatila više od 15.000 ispitanika, istraživači su došli do zaključka da je prosečna dužina penisa u erekciji 13,12 cm, a u opuštenom stanju 9,16 cm. Eto, sad znate.

„Ove brojke trebalo bi da uvere muškarce širom sveta da je dužina njihovog polnog organa u granicama normale“, rekli su britanski istraživači koji su radili studiju. Ipak, nama se nešto čini da jedan prosečan mačo frajer neće biti naročito zadovoljan činjenicom da i njegov penis spada u prosek, ali sad bar ima precizno definisanu graničnu vrednost!

VIŠE: 9 stvari koje niste znali o penisu

Tim naučnika je osmislio i grafikon koji lekari mogu koristiti tokom savetovanja i razgovora sa muškarcima koji pate od anksioznosti zbog male veličine penisa. Britanski naučnici navode da u stvarnosti samo 2,28 posto muške populacije ima izuzetno mali penis i isto toliko neobično veliki, ali izgleda da je broj onih koji se ovom temom opterećuju daleko veći!

Ovo istraživanje, takođe je otkrilo da veličina penisa nije povezana sa rasom, kao ni veličinom stopala, što su dva prilično zastupljena uverenja. Istraživači međutim kažu da su rezultati možda donekle iskrivljeni zbog mogućnosti da su muškarci, koji su se dobrovoljno javili za učestvovanje u ispitivanju, sigurni da je njihova veličina "normalna".

SAZNAJTE:Kako izgledaju penisi prinčeva iz Diznijevih crtaća?

Članovi tima kažu da je njihov rad objavljen u Internacionalnom časopisu za urologiju i prvi je koji je kombinovao postojeće podatke o dužini penisa i napravio grafikon. Te informacije i grafikon mogu biti korisni kako ljudi ne bi brinuli da njihova veličina nije odgovarajuća, ali može da ima i neželjeni uticaj na ego onih čija je veličina ekstremno velika.

Učesnici studijske bili su muškarci starosti od 17 do 91 godine iz Evrope, Azije, Afrike i SAD-a.

Izvor: Tanjug

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader