Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

Merkur je opet retrogradan do 28. marta: Očekujte velike promene i zanimljive situacije!

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Retrogardni Merkur u martu donosi promene Ribama, ali na udaru biće i Blizanci i Device...

Čak iako niste toliko upućeni u astrologiju, verovatno ste čuli da Merkur postaje retrogradan jednom ili dva puta.  Pa, to će se desiti u utorak, 5. marta - i ne, neće vam uništiti život, ali će potrajati do kraja meseca, tačnije do 28.

Evo šta sve treba da znate u vezi sa ovim klasičnim astrološkim događajem prema rečima sertifikovane astrološkinje iz Atlante, Done Pejdž:

Šta zapravo znači Retrogradni Merkur?

U astrologiji reč "retrogradan" u najprostijem značenju predstavlja pomeranje unazad. Pa, kada Merkur postaje retrogradan to doslovno znači da se pomera sa istoka na zapad (umesto iz orbite zapad-istok) , govori Pejdžova. Svaka vidljiva planeta postaje retrogradna u nekom trenutku, tako da to nije slučaj samo sa Merkurom. "Vreme kada Merkur postaje retrogradan je momenat kada treba da udahnete duboko i uđete u koštac sa svim trenutnim događajima u vašem životu" , ističe Pejdžova. Može se desiti da vas preplave emocije, ali to nije ništa sa čime ćete se teško nositi. Ipak, pošto se ovaj retrogradni Merkur dešava Ribama, to može dovesti do plačljivih situacija. "Postoji tendencija da se zaustavite i zapitate: Da li ja dobijam ono što zaista želim od svog života?" , objašnjava ona.

Može se desiti i da se osećate kao da ste preopteretili svoje vreme nekim stvarima, kao recimo da ste se dogovorili da ćete ići na ručak sa svojom šeficom u isto vreme kada ste se dogovorili da ćete ići u teretanu sa svojom najboljom drugaricom. Očekivano, osećate se malo ljuto i ogorčeno. 

Naravno, nije sve tako loše. Retrogradni Merkur kod Riba utiče na razvijanje njihove kreativne, umetničke strane. Dakle, izvucite stari foto aparat, obišite prašinu sa uljanih boja koje ste odavno planirali da koristite i budite KREATIVNI

Povezane vesti

Kako će ovo uticati na vaš horoskopski znak?

Svi će osetiti retrogradnost Merkura, ali Ribe će ga osetiti najviše, a za njima i Device i Blizanci, kaže Pejdžova.

Ovo ne znači da ste u potpunom bedaku ako pripadate jednom od ovih znakova, ali zastanite na sekundu i pobrinite se da su vam sve antistres tehnike uključene (za svaki slučaj). Možda da odete na trčanje rano ujutru  ili slušate omiljenu muziku na putu do posla. Raditi nešto opuštajuće ili kreativno može vam mnogo pomoći u balansiranju vašeg mentanog zdravlja. 

Kako će retrogradni Merkur uticati na vaš horoskopski znak u budućnosti?

Krećući se napred, možda ćete uhvatiti sebe kako sve više razmišljate o stvarima koje treba da uklonite iz svog života. Takođe, počećete da razmišljate o stvarima zahvaljujći kojima biste se osećali opuštenije i energičnije u svakodnevnom životu. I zaista, to ne mora da bude komplikovano: Počnite od nedeljnog sastanka sa toplom kupkom i čašom vina. Sve u svemu, Pejdžova kaže da ne bi trebalo da "poludimo" zbog retrogradnog Merkura. "Vaš život se neće raspasti" , zaključuje ona.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader