Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

"X faktor" prvog utiska: Ovakva žena je UVEK privlačna!

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Faktor jači od šminke, frizure i odeće!

A to je govor tela, odnosno poruke koje šaljemo našom neverbalnom komunikacijom, to jest držanjem.

Način na koji stojimo odnosno naše držanje ključne su komponente kada se govori o privlačnosti. Iako osobe koje upoznajete možda neće svesno procenjivati vaš govor tela, on neće ostati neprimećen.

Vaš će stav biti, ako nikako drugačije, podsvesno percipiran od te osobe. To možda nije detalj o kojem će se raspravljati kao o odabiru odeće, frizuri ili šminki, ali sasvim sigurno uticaće na to kako vas drugi doživljavaju.

Povezane vesti

Vaš stav ima uticaj na to kako će vas druge osobe tretirati, ali i na vaše radne, porodične, prijateljske i ljubavne odnose. Stručnjak za muško-ženske odnose Endru Aitken objasnio je da žena postaje privlačnija čim se uspravi, a takvim stavom pokazuje i da je odlučna.

S obzirom na to da svoje vreme i trud bez problema ulažemo u izgled, ne bi bilo loše poraditi i na držanju te stavom i govorom tela pokazati svoj puni potencijal.

Pravilno držanje ne znači da morate izbaciti bradu i grudi napred i biti uštogljeni jer zdrava kičma nije nužno ona koja je savršeno ravna u svako doba.

Povezane vesti

A rad na držanju može imati velik uticaj na celi niz područja u vašem životu. Socijalna psihološkinja Ejmi Kudi objasnila je da moć poziranja može uticati na način kako naš mozak funkcioniše i u konačno dovesti do toga da budemo zadovoljniji onim što radimo, međuljudskim odnosima i našim uspehom uopšte.

Provela je i istraživanje o govoru tela koje je pokazalo da percepciju koju ljudi imaju o nama, ali i hemiju vlastitog tela, možemo promeniti jednostavnim menjanjem položaja tela.

Jedan je od učinkovitijih načina za poboljšanje držanja odlazak na jogu. Pozdrav suncu ili položaj kobra odličan su način da se rešite napetosti i izgradite snažan i privlačan core.

Izvor: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader