Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

Čuveni retrogradni Merkur: Šta je to i kada nam ponovo dolazi ovaj period?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Bliže je nego što smo očekivali.

Čini se da su čak i oni koji su daleko od astrologije čuli za retrogradni Merkur.

Otkrivamo šta je to i kada čekamo sledeću ofanzivu.

Izraz "retrogradni Merkur" odavno je povezan sa najneprijatnijim astrološkim predviđanjima. Uobičajeno je da za sav neuspeh krivimo retrogradni Merkur, a obično su to - finansijske poteškoće i nevolje na poslu, probijanja rokova i neuspelih ispita, zdravstveni problemi i haos u vezama. Čim se završi period retrogradnog Merkura, svi izdahnu sa olakšanjem i očekuju samo najprijatnija iznenađenja u životu.

Koji period astrolozi nazivaju retrogradnim i zašto sve tako plaši? Retrogradnim se smatra period kada se planete Sunčevog sistema „kreću“ u suprotnom smeru. Činjenica je da se planete kreću oko Sunca u najmanje jednom pravcu, ali na različitim udaljenostima i u orbitama različitih prečnika - kao rezultat, brzina kojom planete prave krug nije ista. Zbog činjenice da je brzina Merkura veća od Zemljine, u nekom trenutku (ako posmatrate Merkur sa naše planete) stvara se iluzija da se Merkur kreće unazad. To se dešava otprilike svaka tri do četiri meseca i traje oko dve do tri nedelje. Retrogradni Merkur počinje 31. oktobra 2019. godine i bićemo pod njegovim uticajem do 20. novembra 2019. godine.

Povezane vesti

Prema astrolozima, kada planeta uđe u retrogradni period, sav pozitivan uticaj koji obično ima dobija suprotan efekat i postaje negativan. Dakle, ako vam Merkur u normalnom periodu pomaže da uspostavite komunikaciju sa pravim ljudima, postignete uspeh u poslu i karijeri, krenete na putovanje i sprovedete sve planove, tada vas retrogradni period samo sprečava da postignete svoje ciljeve. Astrolozi savetuju da u ovom trenutku budete posebno oprezni: pokušajte da ne rešavate sporove sa drugima, odložite važne stvari za povoljniji period, napustite ishitrene odluke i kupovine i prebacite se na režim štednje. Budite pažljivi, ne prepuštajte se emocijama i razmislite nekoliko puta pre nego što donesete konačnu odluku. Uopšte, retrogradni Merkur nije tako strašan kao što se čini - samo budite pažljivi u ovom periodu.

Povezane vesti

Izvor: Ženskimagazin.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader