Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

VELIKI mesečni horoskop za MAJ 2020.

Autor Željka Knežević
Autor Željka Knežević

Šta nam zvezde predviđaju ovog meseca?

Izvor: Shutterstock

Astro prognoze za maj 2020: Prvi maj kreće sa konjukcijom Merkura i Urana u Biku na šestom stepenu što će kod mnogih osoba doneti maksimalno korišćenje raznih okolnosti, brze akcije i odluke. Iznenadni preokreti i neki rezultati mogu biti fascinantni. Mnoge osobe mogu biti prosto hipnotisane nekim dešavanjima i spoznajama koje su ogromne moći. Pluton se kreće retrogradno od 25. aprila i biće ceo maj retrogradan u Jarcu što nam može dati prikrivenu duhovnu snagu, neku unutrašnju moć, strogost razuma i učvršćivanja birokratije.

Mesečevi čvorovi menjaju znake pa iz Raka-Jarca 0d 5. maja ulaze u Blizance-Strelca što će kod mnogih osoba izazvati potrebu za slobodom, kretanjem, razumevanjem, učenjem, primenom znanja. Problemi se mogu sagledavati iz više uglova, može doći do raznih pobuna, neobuzdanosti, divljeg ponašanja i svašta treba da se iskusi da bi se stiglo do još veće mudrosti. Saturn iz Vodolije kreće retrogradno 11. maja i daje nam šansu da još dobro utvrdimo gradivo. Zatim Jupiter kreće retrogradno u Jarcu od 14. maja da bi sačuvao svoju vlast, sproveo dogmatične dužnosti i naučio prave realne vrednosti. Venera kreće retrogradno u Blizancima od 13. maja što će kod mnogih osoba dati površnost, lepršavost, šarm, egzibicije, ljubaznost koja je hladna a emocije su dosta površne i nisu trajne, brzo prođu i zasite se, ističe Astrolog Željka Knežević.

Vladavina Blizanaca kreće od 20. maja gde se sve nekako pokreće. Mars izlazi iz Vodolije 13. maja i ulazi u znak Riba gde se može osećati izolovano i dosta konfuzno. Pun Mesec je 7. maja i u znaku Škorpije gde će doći do velikih transformacija. Mlad Mesec će biti 22. maja u Blizancima gde se pokreću novi počeci intelektualnih mišljenja i osećanja. Generalno gledano, velike promene nas čekaju u ovom mesecu na svim životnim poljima.

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas se mogu javiti lepe ideje za posao i novi vid zarade koja može biti na duži vremenski period. Kako se konjukcija Merkura i Urana dešava u vašem drugom polju tj. Biku, onda se možete baviti trgovinom svih namirnica i stvari koje su potrebne i neophodne za život.

Ako ste zaposleni onda očekujte oko sredine meseca razrešenje nekih nesporazuma dok u drugoj polovini meseca može biti sporosti u poslu zbog retrogradnosti nekih planeta. Početkom meseca imate neslaganja sa partnerom a već od 13. maja, kada Venera krene retrogradno, vi se udaljavate pa na kraju ipak zbližavate.

Slobodni Ovnovi bi mogli ući u neku tajnu vezu koja neće potrajati ili će vam se neko svideti a posle ćete saznati da je ta osoba zauzeta.

BIK

Dragi Bikovi, za vaše nove ideje kada je posao u pitanju može doći do ograničenja usled nedostatka finansijskih sredstava da se vaši ciljevi sprovedu u delo. Pojedini Bikovi mogu imati uspešnu saradnju sa nekim ko je na položaju. Dosta planeta i aspekata je povoljno kada je posao u pitanju pa vam je ostalo da se samo vi uskladite sa svim situacijama, pa ako možete i da ih unapredite.
Potrudite se da dosta stvari realizujete u prvoj polovini meseca jer posle ima planeta koje menjaju znak ili kreću retrogradno pa će biti malo usporeno do zacrtanih ciljeva. Ipak, sam kraj meseca vam donosi dobar rezultat. Nezaposleni Bikovi bi mogli da se zaposle u svim vrstama usluga, menadžmenta i upravljanja finansijama. Kod zauzetih Bikova dosta je dobar sklad u odnosu, a u drugoj polovini meseca, usled poslovnih obaveza, imate manje vremena za sebe.

Slobodni bi mogli putem interneta i mnogih poznanstava odabrati odgovarajućeg partnera. Moguće je poznanstvo i preko prijatelja pa se možete kroz razgovore još više zbližiti. Mogući su problemi sa grlom, alergijama i disajnim putevima.

BLIZANAC

Dragi Blizanci, kod vas je priprema nekog novog posla u tajnosti kako bi preduhitrili konkurenciju i krenuli prvi u nečem novom. Bilo bi odlično da radite nešto što je vezano za konsalting jer vam to donosi lep priliv finansija. Venera će biti negativno aspektovana od Neptuna pa može doći do nesporazuma sa poslovnim saradnicima, ličnog nastupa i nerazumevanje klijenata.
Da ne dođe do toga ne iznosite u javnost dok ih sami ne pokrenete praktično. Vaš vladar Merkur ulazi 11. maja u vaš znak što vam vraća vaše sposobnosti. U drugoj polovini meseca zbog retrogradnosti Venere, Jupitera i Saturna mnoge stvari se pokreću usporeno što može pomeriti neke vaše planove i datume. Od 13. maja Mars će vas angažovati na više strana pa možete biti iscrpljeni oko organizacije da sve stignete.

Nezaposleni Blizanci mogu radite nešto od kuće ili neki posao preko interneta povremeno. U prvom delu meseca vama je dosta skladan odnos sa partnerom dok u drugoj polovini meseca, ako ste imali problema, možete ih razrešiti kako emotivno tako i većim prilivom finansija. Slobodni Blizanci mogu preko interneta upoznati srodnu dušu. Pojedini Blizanci mogu obnoviti vezu iz prošlosti. Čuvajte se povreda, izbegavajte slatkiše.

RAK

Dragi Rakovi, ako ste planirali da pokrenete neki novi projekat uz pomoć partnera, možete dobiti ponudu od još jedne osobe. Kako će Venera biti u kvadratu sa Neptunom onda dobro pazite na sve što vam se nudi da ne bi bili izmanipulisani i prevareni od iste. Merkur će biti pozitivno aspektovan sa Suncem pa vam jedna osoba na položaju može pomoći za novi projekat i biti uz vas.
Mnogi Rakovi će iskoristiti dobre aspekte da postignu dogovor sa partnerima i za bolju finansijsku zaradu. U drugoj polovini meseca Saturn može doneti neke zastoje dok vas Merkur može uvesti u neke poslove od kuće ili u zdravstvu, moguće je da pomažete nemoćnim osobama. Ulazak Marsa u Ribe može vam doneti u drugoj polovimi meseca neke nestabilnosti na poslu dok vam retrogradnost planeta može dati da nailazite na razne nelagodnosti kao što su manipulacija i prevare.

Nezaposleni bi mogli potražiti posao u zdravstvu ili nekom knjigovostvu, administraciji. Kako početkom meseca Saturn krene retrogradno vi možete osetiti sumornost, zasićenje i dosadu sa partnerom. Kada Merkur napravi trigon sa Saturnom onda možete lepo i sigurno napraviti dogovor sa partnerom. U drugoj polovini meseca vi možete ostvariti vaš zajednički cilj i samim tim popraviti vaš odnos.

Slobodni Rakovi imaju par lepih poznanstava iz kojih će sami odabrati osobu za sebe dok pojedini mogu da obnove svoje staro poznanstvo. Pokrenite fizičku aktivnost i ojačajte imunitet u drugoj polovini meseca.

LAV

Dragi Lavovi, vi na samom početku meseca pokrećete nešto skroz novo što još nikad niste radili. Vi sve radite do ideala pa bi i ovaj projekat mogao biti takav sa dobrom zaradom. Potrebno je da, ako imate saradnike, obratite pažnju da vas ne prevare ili izmanipulišu jer je Venera u kvadratu sa Neptunom pa možete doživeti izdaju i od prijatelja. Dobro pazite na finansije i platne promete.

U drugoj polovini meseca imate dosta povoljnije aspekte pa preuzimate neke nove poslove i da pokrenete veću odgovornost. Moguća je veća zarada novca ako se bavite bilo kakvim uslugama. Kako Saturn kreće retrogradno, onda i neki poslovi na duže staze su usporeni ili čak stoje. Mnogi poslovi sada mogu da uvećaju vaš priliv finansija.

Nestabilne promene kod pojedinih Lavova može doneti ulazak Marsa u Ribe od 13. maja. Kada Mars napravi sekstil sa Uranom 25. i 26. maja vi možete imati uspešne poslovne mogućnosti. Nezaposleni Lavovi mogu imati uspeha u trgovini, nekim poslovima od kuće. Usled retrogradnog kretanja Saturna vi možete imati zahlađenje sa partnerom gde mogu isplivati vaša neslaganja pa je najbolje da budete iskreni u komunikaciji.

Druga polovina meseca je dosta bolja za druženje sa prijateljima i vašim partnerom. Slobodni Lavovi mogu preko interneta upoznati osobu i taman kreću da se zaljubljuju, a osoba će se povući ili čak nestati. Poslednjih dana maja ipak možete stupiti u bolji odnos sa drugom osobom od koje ne treba očekivati previše. Moguć je kontakt sa osobom iz prošlosti. Održavajte imunitet vežbama i radite vežbe za kičmu.

DEVICA

Drage Device, vaša planeta Merkur će biti u konjukciji sa Uranom gde će vam dati odlične ideje da sve što ste osmislili sprovedete u delo. Sada su vam potrebni svi vidovi podrške, od materijalne do informativne. Mnogi poslovi i saradnje se mogu odvijati sa inostranstvom i imate podršku Jupitera do 14. maja. Pojedine Device mogu imati i neslaganja sa poslovnim partnerima gde može doći do nekorektnog ponašanja sa vaše ili druge strane.

Ako imate nadređene, onda možete dobiti još radnih zadataka gde ide i podrška uz to. Dosta planetarnih aspekata vam ide na ruku, posebno ako radite u prosveti, organizujete zabave ili neke kreativne poslove. Moguće je i da dobijete više klijenata pa samim tim povećate i zaradu. U drugoj polovini meseca aspekti su naklonjeni Devicama koje se bave trgovinom, svim vidovima komunikacije i sve što je vezano za saobraćaj.

Pojedine Device mogu zbog retrogradnog Saturna imati i poteškoća, a krajem meseca i neke nekorektne postupke na poslu. Nezaposlene Device mogu povremeno da rade nešto od kuće da se zaposle u trgovini ili uslužnim delatnostima. Ako ste u vezi ili braku pazite da nešto ne tajite od partnera jer bi sumnja partnera mogla da proizvede gubitak. Kada Jupiter krene retrogradno u drugoj polovini meseca onda može doći do udaljavanja i zahlađenja između vas i partnera. Svakako se treba potruditi da se rešavaju nesuglasice. Potrebno je uneti živost u vašu vezu.

Slobodne Device će teško pronaći slobodnu osobu koja im se sviđa. Ako uđete u vezu sa zauzetom osobom, možete saznati da ona ima više takvih veza. U ljubavi su moguće lažne nade i razočarenja. Čuvajte imunitet.

VAGA

Drage Vage, vi uz pomoć osobe od poverenja možete doneti lepu organizaciju za vaše finansije kako ih sačuvati i kako sa njima raspolagati. Neke bitne transakcije novca su u toku pa treba sve ozbiljno shvatiti. Ako se bavite nekim uslugama, onda zbog nekih aspekata možete imati poteškoće na tom polju.

Ulazak Merkura u Blizance vama može uz pomoć drugih aspekata doneti prevazilaženje prepreka i uspostavljanje boljih svrsishodnijih usluga. U drugoj polovini meseca, kada planete krenu retrogradno, onda će dugoročni poslovi biti usporeni. Najviše problema mogu imati Vage koje rade u proizvodnji, prosveti, izdavaštvu. Mars koji prelazi u Ribe i pravi sekstil sa Uranom vama može doneti bolju finansijsku zaradu.

Nezaposlene Vage mogu dobiti posao u administraciji, trgovini ili da rade od kuće honorarno. U prvoj polovini maja sve je dosta harmonično i dobro na emotivnom planu. U drugoj polovini meseca mogu se dešavati nesporazumi pa će biti potrebno dosta tolerancije i kompromisa da bi bilo dobro i da bi se uskladili.

Slobodne Vage bi preko interneta mogle upoznati osobu koja ih fizički privlači. Kako vreme bude prolazilo u upoznavanju, shvatićete da ste se zaljubili a pred kraj meseca i ona vam izjavljuje ljubav. Pojedine Vage mogu da pobegnu od osobe kojoj se sviđaju. Pripazite na hormone i cirkulaciju.

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, iznenada početkom meseca možete sklopiti neki poslovni ugovor koji niste ni planirali. Novi planovi i projekti vam naviru u misli. Obratite pažnju za vreme nekog aspekta da dobro procenite poslovnu situaciju da se ne zeznete. Pojedine Škorpije mogu imati problema ako su povezani poslovno sa zabavom, finansijama, prosvetom, kreativnim poslovima i turizmom.
U drugoj polovini meseca su vam dobri aspekti za pregovore i trgovinu pa to treba iskoristiti. Usled retrogradnosti planeta mogući su zastoji u platnim prometima pa samim tim i kašnjenja. Kada Mars uđe u Ribe vi ostvarujete uspeh u idejnim rešenjima, dizajnu i drugim zanimanjima. Nezaposlene Škorpije mogu raditi od kuće u svim honorarnim poslovima, prosveti, trgovini, komunikaciji itd. Vi se angažujete i predlažete partneru šta bi mogli da radite i kako da se ponašate što partner prihvata.

Kada Venera krene sredinom meseca retrogradno, ipak nailazi energija zahlađenja pa možete sami kraj meseca nešto da skrivate od vaše voljene osobe.

Slobodne Škorpije bi mogle neočekivano početkom meseca upoznati osobu koja vam se može svideti i sa kojim ćete imati međusobno razumevanje. Sa tom osobom možete ući u vezu dok osobe koje nisu mogle da se približe osobi koja im se sviđa sada nalaze idealno rešenje za to. Čuvajte se stresa i psihosomatskih problema.

STRELAC

Dragi Strelčevi, Merkur i Uran su u vašem polju poslovnosti pa bi mogli da pokrenu neke nove poslovne projekte. Pojedini Strelci mogu dobiti olakšanje u svom poslu. Zbog nekih nepovoljnih aspekata neki projekat koji radite može da bude u kašnjenju sa rokovima. Pojedini Strelci bi mogli pregovarati i sklopiti lep poslovni projekat. Vi sigurno pronalazite rešenje i za ugovore koji kasne pa ih završavate sa minimalnim kašnjenjem. Mnogi Strelci imaju znanje kako da rukuju sa novcem i intuiciju gde da ga ulože i šta donosi profit.

Ulazak Marsa u Ribe će vas terati da završite sve što ste u kašnjenju. U drugoj polovini meseca neke stvari mogu biti usporene zbog retrogradnih planeta pa može čak doći i do neslaganja sa poslovnim partnerima. Mogući su slabiji prilivi novca. Nezaposleni bi mogli da dobiju posao u zdravstvu, komunikaciji, javnosti, trgovini i mnogim honorarnim poslovima. Sa voljenom osobom možete postići kompromis i uneti neke novine u vašu vezu.

Dobri su aspekti da postignete dobru komunikaciju i pokrenete teme o kojima niste pričali. Lep period za ljubav i zabavu. Slobodni bi mogli upoznati osobu koja će im se odmah svideti kako komunicira i razmišlja. Iako će vam se svideti sa više životnih aspekata, vi ni dalje niste sigurni šta hoćete. Pojedini Strelci bi mogli upoznati osobu preko posla pa tako da krene razmena komunikacije i emocija. Čuvajte vaš imunitet a možete imati problem sa alergijom na polen i cirkulacijom.

JARAC

Dragi Jarčevi, sam početak meseca vama donosi mnogo ideja kada je posao u pitanju. Neke novine na poslu umnogome vam mogu olakšati vaše napore. Postoji mogućnost da pokrenete neki projekt koji vam može doneti više klijenata. Ipak, budite oprezni sa novinama jer to nosi sa sobom i dozu rizika a vi ne volite baš da rizikujete. Ako se bavite trgovinom, uslugama i komunikacijom može doći do izvesnih teškoća.

Na kraju, Merkur će imati lepe aspekte pa možete imati sreće u komunikaciji i postići ćete dogovor koji vam je važan. Kada planete krenu retrogradno onda vas mogu malo usporiti ali vi ipak postižete uspeh. Nezaposleni Jarčevi mogu pronaći posao u uslužnim delatnostima, trgovini, komunikaciji i povremenim poslovima. Vi možete biti najbolji do sada sa vašom voljenom osobom. Neki novi način uživanja i zabave vas može učiniti srećnim.

Vaš partner najviše voli kada ste sami pa prema tome i osmislite kako vreme da provedete. Kako vi ponekad možete delovati distancirano i hladno, onda pojedini parovi mogu imati taj problem. Slobodni Jarčevi bi mogli upoznati osobu preko nekih poslova koje rade sa prijateljima. Vaše druženje i komunikacija se može krajem meseca pretvoriti u vezu.

Pojedini Jarčevi će osobi koja im se odavno sviđa ipak pokazati osećanja pa bi mogli ući u emotivnu vezu. Čuvajte vašu kožu, moguć je pad imuniteta i problem sa alergijom na polen.

VODOLIJA

Drage Vodolije, vi bi mogle pokrenuti neki posao od kuće početkom meseca. Neke nove ideje se pokazuju ali još ih je teško sprovesti u delo. Mnoge Vodolije će imati problem zbog kvadrata Venere i Neptuna da realno rasporede svoje finansije ili da imaju realnu sliku o njima. Uz pomoć pozitivnog aspekta sa Merkurom moći ćete da se bolje organizujete i sprovedete svoje znanje u delo.

Kada Mars pređe u Ribe od 13. maja i neke planete krenu retrogradno onda treba da izbegavate sve što je rizično, pa čak i finansijska ulaganja. Na samom kraju meseca možete imati priliku da iskoristite neke rokove i uđete u plus fazu. Nezaposlene Vodolije mogu naći posao u industriji, uslugama, humanitarnim i honorarnim poslovima. Već početkom meseca vi možete doneti promene u vašu vezu i da je lepo osvežite.

Ako ste imali neka neslaganja, sada ih možete putem razgovora rešiti. Kako mesec odmiče, tako vi postajete sve bliži pa će kraj meseca doneti veću sreću i zadovoljstvo. Slobodne Vodolije bi mogle u ovom mesecu ući u ozbiljnu vezu na duge staze.
Mnoge Vodolije koje su same u ovom mesecu imaju idealne prilike za srećne veze. Čuvajte se stresa, a i meteropatske promene vam mogu smetati.

RIBE

Drage Ribe, vi možete imati dobre ideje za novi posao, pa čak i potražiti nekoga sa kim možete sve to i uraditi. Razne okolnosti zbog kvadrata Neptuna sa Venerom možete imati nesporazum sa nadređenima i kolegama na poslu. Merkur će biti povoljan u prvoj polovini meseca pa možete osetiti kako da se postavite prema nadređenima da bi sve bilo bez konflikta.

Mars će ući u vaš znak 13. maja pa vam može biti posla i zaduženja preko glave, posebno ako ste na položaju. Retrogradnost Venere, Saturna i Jupitera može mnogo da vas uspori ali ipak krajem meseca može doći uspeha i lepih poslovnih dogovora. Nezaposlene Ribe bi mogle dobiti posao u trgovini, komunikaciji ,saobraćaju i honorarnim poslovima. Da bi vaš emotivni odnos bio dobar i kvalitetan, poželjno je da unesete novinu u vašu vezu.

U drugoj polovini meseca vi možete sa vašim partnerom raditi na tome da renovirate prostor gde živite ili radite. Vi se trudite da svojim najbližima udovoljite koliko god možete. Slobodne Ribe bi mogle neočekivano i iznenada sresti osobu koja im skroz odgovara, pa krajem meseca i da uđete u vezu.

Pojedine Ribe mogu iz neobavezne komunikacije da pokrenu druženje sa osobom koja vam posle može biti i partner. Budite oprezni na promene vremena, a moguće su i migrene.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader