Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Kratka kosa vs. Duga kosa: Kako izabrati?

Autor Tamara Sorak
Autor Tamara Sorak

Saznajte da li će vam lepo stajati frizura u stilu Coco Roche!

Želite da unesete neku promenu, a oduvek ste fantazirali da imate kraću kosu i neku zanimljivu, urbanu frizuru? Oduvek ste se divili kosi Hale Beri i odnedavno, iako to nikome ne biste priznali, Majli Sajrus? Međutim, nemate hrabrosti da secnete svoje duge lokne ili ravne krajeve? Pažljivo posmatrajte svoj odraz u ogledalu i otkrijte da li je kratka kosa dobar izbor za vas!

Denijel Džonson, čovek zadužen za frizure poznathi, kaže:

- Prednost kratke kose je to što je tokom zime lakše održavati njen kvalitet i igrati se s njenim oblicima. Takođe, šišanje na kratko će vas osloboditi rascvetalih krajeva i pomoći vam u regenerisanju kose ukolio su oni oštećeni za vreme letnjih sunčanih dana.

Ipak, Džonson upozorava da kratka kosa zahteva brižljivu negu, jer samo tako uvek izgleda lepo oblikovano i zdravo.

Naravno, sa većinom ovih činjenica ste upoznate, ali ostaje pitanje Hoće li mi lepo stajati?.

Stavite ogledalo pored monitora i pročitajte naša uputstva koja će vam pomoći da odlučite.

1. Ako imate izduženo lice, šišanje „na kratko je odlična ideja! Na ovaj način, stvorićete iluziju širine. Kratka frizura uz koju izduženo lice dobro izgleda je bob koji seže do brade. Ako vam je to, ipak, prekratko možete se odlučiti za dužinu između ramena i brade.

2. Ukoliko je vaše lice šire – okruglo ili kockasto, odlično ćete izgledati s frizurom koja će vaše lice prividno izdužiti. Zato je onima čije je lice ovih oblika najpametnije da ne skraćuju kosu. Međutim, ako žarko želite ozbiljniju promenu, odlučite se za duži bob – neka najkraći pramenovi budu 3-4 centimetra ispod brade.

3. Za ćoškasto lice, kockasto ili u obliku dijamanta, dobar izbor je nežnija kratka frizura – u stilu Šarlit Teron ili Eme Votson. To će umekšati linije vašeg lica, naročito ako imate dug vrat. Zato slobodno razdrmajte stvari i prošetajte svoju novu frizuru, u stilu holivudsih zvezda.

4. Ipak, postoje i oni koji su blagosloveni kada je reč o odabiru prave frizure! To su ljudi s ovalnim licem, kojima lepo stoji većina frizura i stilova, a mogu da biraju i između kratke i duge kose. Zavidimo.

Napomena. Treba biti obazriv s šiškama! Većina stručnjaka ne preporučuje kombinovanje šišaka s kratkom kosom, jer to može upropastiti čitavu frizuru. Međutim, duga kosa izgleda fantastično s bilo kojim stilom za koji se odlučuju dame duge kose.

Naravno, neophodno je konsultovati se s frizerom o odabiru frizure pre nego što makaze počnu da rade. Koliko god bili sigurni u sebe i naša uputstva, dozvolite stručnjaku da vas još jednom pogleda.

Tamara Sorak

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader