Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

8 stvari koje vam frizer nikada neće reći o kosi

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Otkrile smo tajne frizera i rešile da ih podelimo sa vama! Pogledajte...

Predstavljamo vam malo poznatih činjenica o odsecanju kose, i nekoliko saveta koji će vam pomoći da dobijete maksimum od šišanja.

1. Šišanje kose često ne znači da će rasti brži

Osloboditi se oštećenih krajeva kose ne utiče direktno na rast kose. Krajevi vaše kose ne utiču na folikule u vašoj koži glave, koji određuju koliko brzo će vaša kosa rasti. Šišanje jednostavno održava kosu zdravom dok raste.

VIŠE:Savršen recept: Kako da vam kosa brže raste

2. Preskočite šišanje

Dajte sebi malo vremena i preskočite šišanje. Umesto šišanja na 3-4 nedelje sačekajte 6-8 nedelja. Kosa počinje da izgleda oštećeno tek nakon 3-4 meseca bez šišanja, a to je vreme kada je zaista trebati uvesti u red.

VIŠE: Kako da vam kosa bude bujna i seksi

3. Slojevitost

Kada skraćujete kosu, trebalo bi da slojevitost odredite prema teksturi vaše kose. Strožije lokne najbolje izgledaju sa slojevima koji nisu savršeni, dok ravna kosa najbolje izgleda na dobro ošišanoj stepenastoj kosi.

4. Bez šampona

Pre šišanja kose, preskočite šamponiranje. Kosu ćete nakon šišanja ianako morati da isperete, tako da nema potrebe da isušujete kutikulu dva puta.

5. Najbolje je da trimujete prirodnu kosu na suvo

Za devojke sa prirodnom kosom, važno je da znaju da kosa treba biti oblikovana kada je suva.

6. Šiške ne stoje svima dobro

Ako razmišljate o šiškama, prvo utvrdite šta je najbolje za vaše lice i za teksturu vaše kose. Duge, tanje šiške obično najbolje pristaju kvadratnom licu, dok su mekše, kraće šiške najbolje rešenje za dame okruglog lica.

7. Kratka kosa zahteva održavanje

Odsecanjem kose ne činite negu kose lakšom. Kratka kosa zahteva dosta održavanja, morate često da odlazite u frizerski salon kako bi održali oblik i stil svežim.

8. Istražite opcije

Naravno, svi imamo naše foldere pune frizura koje nas inspirišu, ali  uvek pogledajte više opcija. Kada dođete u salon, vaš stilista vam može objasniti da određena frizura neće dobro izgledati na vašoj teksturi, ili da zaista zahteva mnogo više održavanja nego što ste prvobitno mislili.

Izvor: Zenskimagazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader