Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Maskara nije presudna za izgled TREPAVICA: 3 tehnike koje vode do neodoljivog pogleda

Autor Vvasiljevic
Autor Vvasiljevic

Nećete verovati, ali tajna se krije u tipu vaše kose...

Nećete verovati, ali tajna za postizanje savršenih trepavica se krije u tipu vaše kose. Pronađite svoju kategoriju među tri navedene i pratite ponuđenu tehniku kako biste uvek dobili željeni look.

Ukoliko vam je kosa

Ravna i gusta

Verovatno imate problem sa uvijanjem trepavica.

„Uvijač trepavica je poput figara za kosu. Ako se mučite sa kovrdžanjem kose, isti taj problem će se pojaviti prilikom izvijanja trepavica“, tvrdi Hose Rivera, makeup stručnjak brenda Benefit Cosmetics. Zaboravite na ovaj, za vas beskoristan, alat i savladajte sledeću tehniku: četkicom maskare pritisnite trepavice uz sam koren i tako izvijajte dlake ka gore. Zadržite četkicu u tom položaju nekoliko sekundi pa pređite njom preko celih trepavica.

Ukoliko vam je kosa

Kovrdžava i neposlušna

Verovatno vam se maskara često preslikava sa trepavica na kapke.

„Baš kao u vaspitavanju tinejdžera, i za dovođenje u red ovakvih trepavica biće vam potrebno određeno vreme i dobar metod, a maskare otporne na preslikavanje su tu da vam pomognu“, dodaje Rivera. U pitanju su maskare sa naizmeničnim čekinjama na četkici. Kako biste raščešljali trepavice, najpre blago pritisnite kapke prstima da biste bolje videli koren dlake. Tokom nanošenja maskare fokusirajte se na prve dve trećine trepavica, izbegavajući vrhove da biste sprečili preslikavanje boje na kapak. 

Ukoliko vam je kosa

Tanka i suva

Verovatno imate problem sa održavanjem volumena trepavica tokom dana.

Kao i u slučaju svoje kose, i za trepavice će vam biti potrebni volumizeri da biste održali njihov svež izgled. Potražite maskaru sa malom i fleksibilnom četkicom i gustim čekinjama. Uz njenu pomoć postići ćete jednako nanošenje proizvoda na svaku trepavicu ponaosob, savetuje Rivera. Prislonite četkicu na vrhove trepavica i uvijajte ih baš kao što biste uradili prilikom feniranja kose. Mega volumen je postignut!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader