Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Kada je dobro, a kada loše leći u krevet sa mokrom kosom?

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Da li ste od onih koji kosu peru ujutru ili uveče?

Svako ko nije jutarnji tip koji u 06:00 pun energije skače iz kreveta vrlo verovatno će za tuširanje, a posebno za pranje kose, radije izabrati veče, a ne jutrro. Lepo to obaviš pre spavanja, malo sa peškirom na glavi šetaš po kući, pogledaš epizodu "Prijatelja" i zaključiš da kosu više ni ne treba sušiti - dvostruki bonus.

Povezane vesti

Ujutro, pre izlaska na -1 ° C, bi je sigurno morala sušiti fenom, a ovako ... osušiće se u toplom krevetu, a ujutro ćeš imati čistu i blistavu kosu ... No, da li je baš tako? Nije li štetno leći u krevet sa mokrom kosom - ne za tebe, već za kosu? Postaje li ona tako tanja, lomljivija, čak i više opada? Za početak, nije tako strašno.

Spavanje sa mokrom kosom ne vodi pojačanom opadanju kose, ali nije ni da ne stvara nikakvu štetu. Svaka je vlas fine strukture, a nakon pranja njena površina je hrapava i posebno osetljiva. Tako da odlaziš li u krevet mokre kose rizikuješ pucanje vlasi, a verovatno ćeš se probuditi sa kosom koju je teže ukrotiti i oblikovati u frizuru. Vlas neće biti ravna i sjajna već je sklonija da se kovrdža i izlomi. Osušiš li kosu pre spavanja, spoljni sloj vlasi će se izravnati, biti gladak i sjajan. Ipak i profesionalni se frizeri slažu da za određene tipove kose odlazak u krevet mokre glave nije tako zabrinjavajući.

Povezane vesti

Nikako je ne bi preporučili onima sa tankom kosom, ali za one koji imaju čvrstu kosu, debele vlasi to može biti čak i dobro, ako se obavi kako treba. Naravno, kosa ne sme biti natopljena vodom. Nakon pranja upij dobro vodu peškirom, a onda kosu suši pet minuta fenom. Ili ne moraš, ako ne ideš odmah u krevet, prosušiće se na vazduhu. Pre odlaska u krevet kosu treba omotati debelim i nežnim peškirom - to će je učiniti super mekom i pedantnijom, a lepo će izgledati i kad se probudiš. Mokru ili napola suvu kosu tako možeš vezati u pletenice ili "pužiće" (pramenove omotaj oko sopstvene ose pa nežno pričvrsti gumicom da se na raspadnu) kako bi ujutro bila lepo talasasta.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader