Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Beauty trik: Kako da sprečimo elektrisanje kose zimi?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Pojava koja smeta gotovo svim ženama.

Koliko puta vam se ovo dogodilo? To mučno mlataranje rukama u pokušaju da svoju kosu umirite i sprečite naelektrisanje koje vas poprilično nervira?

Čim se temperatura vazduha spusti i vazduh osuši, elektroni „pobegnu“ iz vaše kose, a ostanu samo pozitivno naelektrisane čestice, koje se odbijaju jedne od drugih, dajući naelektrsanu kosu. 

Statički elektricitet je savršen primer kako se suprotnosti privlače, i sve to kako bi upropastile vaš „good hair day“. Kosa se lepi za lice, trepavice, sjaj na usnama i deluje frizzy. 

Kako da sprečimo ovo?

1. Lak za kosu

U mnogobrojnim drogerijama postoje poptuno mini pakovanja laka za kosu koje uvek možete nositi sa sobom, čak i u malim torbama. On umiruje elektricitet na krajevima, ali oprezno. Ne preterujte sa nanošenjem kako vam kosa ne bi postala masna i otežana.

2. Bez plastičnog češlja

Plastični pribor za češljanje zapravo podstiče elektrisanje kose, pošto plastika nije provodnik. Umesto nje, opredelite se za metalni ili drveni češalj. Osim toga, ovi materijali čuvaju našu planetu, tako da su svakako bolji izbor.

3. Navike u pranju kose

Još jedan način da smanjite elektrisanje kose je da nabavite fen sa jonima ili da kosu sušite prirodno, uz pomoć mikro-fiber peškira. Ovaj stajling aparat je veoma koristan, jer ne samo da kosu suši brže, i sa manje oštećenja, već negativni joni iz fena neutrališu pozitivne jone u kosi, i na taj način smanjuju količinnu elektriciteta.

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader