Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Bad hair day: Skrivene greške kojima činimo da kosa izgleda beživotno

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Promenite svoje navike.

Koliko puta vam se dogodilo da uprkos trudu koji ulažete u kosu, ona jednostavno ne izgleda dobro? Ono što često zanemarujemo jeste to da previše nege, korišćenja uređaja za stilizovanje, pa čak i sušenje, uveliko može uticati na to kako kosa izgleda.

Zbog toga smo izdvojili ključne greške za koje smo sigurni da su se mnogima potkrale.

1. Previše šampona

Jedna od osnovnih grešaka koje mnogi od nas nisu ni svesni jeste nanošenje previše šampona, a zatim i regeneratora. Vodimo se mišlju "što više šampona - to bolje", a zapravo je potpuno obrnuto, jer šampon sadrži mnogo hemikalija, čak i oni na biljnoj bazi. Ukoliko nanosite baš dosta šampona, kosa prima masniji izgled. Stoga, bazirajte se na minimalnom nanošenju i tretiranju korena, a regenerator nanesite samo na krajeve. Pored toga, velika količina šampona prouzrokuje suvoću i lakše pucanje vrhova.

2. Presa i figaro na vlažnoj kosi

Sledeća greška koja je vrlo uobičajena, tiče se korišćenja aparata za stiliziovanje i njihovo nestručno upravljanje. Već znamo da nije zdravo podložiti kosu visokoj temperaturi, ali uz pravu dozu možemo imati negovanu kosu. To nje nemoguće, ali često nam se u žurbi dešava da figaro ili presu iskoristimo i na vlažnoj kosi. Tada ovi uređaji trajno oštećuju kosu i ne postižu zadovoljavajući rezultat. Detaljno sušenje uvek mora biti prioritet odrađen do kraja kako biste izbegli različite neprijatne nuspojave.

3. Stalno vezana kosa

Jeste li se ikada zapitali utiče li svakodnevno nošenje punđe na vašu kosu? Odgovor je da, ali samo ako ovu frizuru nosite jako često. Naime, kosa koja je konstantno skupljena izgledaće loše i iscrpljeno. Ona gubi punoću, pogotovo govorimo li o jako zategnutim punđama. Iako beskrajno praktična, ovu frizuru ne bi trebalo da nosite više od dva puta nedeljno, a ono što mnogi rade povezano je sa prethodnom greškom koja se tiče vlažne kose. U žurbi kada kosu osušimo polovično, mnogi se odluče napraviti punđu i to je velika greška jer kosa neizmerno pati što se manifestira u lošem izgledu, ali i zdravlju vlasi.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader