Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Parcijalni vs. potpuni pramenovi u kosi: Kakav efekat želite da postignete?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Ukoliko želite da napravite neku promenu, a da ne rizikujete mnogo, na pravom ste mestu (tekstu).

Mnoge žene ne žele odmah da se upuste u potpuno farbanje kose i menjanje njene boje, pa samim tim započnu proces promene pramenovima. To je sjajan način da testirate svetliju nijansu, a pramenovi pritom odaju još lepši izgled kose. Da li znate razliku između parcijalnih i potpunih pramenova u kosi?

Parcijalni pramenovi su ređi izbor, i oni se zasnivaju samo na jednoj sekciji kose. Umesto da cela kosa dobiju dimenziju, pacijalni pramenovi se koriste da stvore suptilan izgled u zavisnosti od mesta na kojem se rade i jačine kontrasta kojeg želite.

Glavna razlika između parcijalnih i potpunih jeste u broju pramenova koji se izvlači u kosi. To znači da se ove dve tehnike razlikuju što se tiče rezultata koji stavaraju. 

Ako želite dratičnu promenu, potpuni pramenovi bi bili najbolji izbor. Ovo je idealna tehnika ako želite sveopšti svetliji izgled kose, bez blajhanja cele dužine.

Ako želite prirodnu dimenziju, onda su parcijalni pramenovi definitivno bolji izbor. Tražite vašem koloristi pramenovi koji su jednu do dve nijanse svetliji od vaše osnove, za najsuptilniji i najprirodniji izgled.

Ako želite jak kontrast, parcijalni pramenovi su opet rešenje. Odabirom dosta svetle nijase, vaš kolorista može kreirati jak konstrat i dimenzionalni izgled kose.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader