Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Profesionalci otkrili: Kako izgleda pravilno češljanje kose?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Ukoliko želite zdravu kosu, osim pravilne nege, potrebno je i pravilno češljanje...

Da biste kosu održali zdravom, nije samo bitno odabrati pravu negu i adekvatne proizvode, već je od velikog značaja i pravilno češljanje. Stilisti su nam otrkli tajne ovog nežnog beauty trika i dali odgovore na pitanja poput: "Kako češljati zamršenu kosu?", "Da li treba češljati mokru kosu?", "Kakav češalj izabrati?" i mnoga druga...

Kako češljati kosu?

Stilisti nude nekoliko trikova, znajući da možete brzo i lako srediti kosu. U čemu je štos?

Izaberite češalj prema vašem tipu kose. Masažne četkice su pogodne za guste kovrdže, češalj sa retkim zubima je pogodan za tanke. Suva, oštećena i farbana kosa lagano će prolaziti kroz silikonski češalj. Ipak, bolje je odbiti sve metalne češljeve.

Češljajte kosu od krajeva do korena. Prvo pažljivo odvijte krajeve češljanja, a zatim krenite ka gore. Držite pramenove rukom tako da ih ne povlačite i ne povredite folikule dlake.

Koristite neizbrisivi balzam. Izgladiće ljuske kose i olakšaće klizanje češljem. Pored toga, neizbrisivi sprejevi, kreme i ulja paze na kovrdže, uklanjaju statički elektricitet i sprečavaju dalje zatezanje.

Kako češljati zapetljanu kosu?

Vlasnici tanke, duge i suve kose, rizikujte! Pramenovi ove vrste su najviše skloni zapetljanju. Srećom, postoje sjajni načini da se to izbegne.

Kako se pramenovi ne bi mrsili, nakon pranja uvek nanesite balzam i isperite kosu hladnom vodom. Jednom nedeljno nanesite hidratantne i hranljive maske. 

Ako se kosa umrsila, ne morate je očajnički razdvajati češljem. Bolje uradite sledeće:

Operite kosu, nanesite balzam, a zatim isperite.

Povezane vesti

Osušite kosu peškirom.

Uzmite češalj sa retkim zubima i pažljivo češljajte kosu od krajeva do korena - od čvorova neće biti traga.

Neki mogu tvrditi da vlažnu kosu ne treba češljati.

Da li mokru kosu treba češljati?

Opšte je mišljenje da vlažnu kosu ne treba češljati. Zapravo, kada su vlažne, pramenovi su krhkiji i ranjiviji. Ipak, stilisti i dalje tvrde da je češljanje mokre kose poželjno ukoliko se poštuju sledeća pravila.

Kada nanosite balzam ili masku nakon pranja kose, pažljivo, ali nežno ih češljajte češljem sa retkim zubima. Ako ste već isprali balzam, stisnite nekoliko kapi ulja za kosu na dlanu i razdvojite pramenove rukama. Tada se možete češljati na uobičajeni način.

Ne zaboravite na tehniku češljanja od krajeva do korena. Kao i kod suve kose, obavezno koristite i neizbrisive proizvode za negu.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader