Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosa

Beauty novitet: Koja je uloga micelarnog šampona?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Beauty industrija ne prestaje da nas iznenađuje.

Da, svi znamo šta su micelarne vode a još više koliko su nam olakšale svakodnevnu rutinu i koliko su nas oborile s nogu. 

Stručnjaci iz ove oblasti tvrde da će i micelarni šampon za pranje kose pronaći pravi put do potrošača, kao što su to uspele mnoge kozmetičke inovacije poput prajmera, bjuti blendera, hajlajtera i mnogih drugih.

Glavna karakteristika micelarnog šampona jeste u tome da ih možete koristiti svaki dan jer on ne predstavlja agresivni šampon. Namenjen je svima onima koji ne vole osećaj isušene kose nakon pranja jer je micelarni šampon prijatan i fleksibilan. Postoje micelarni šamponi za suvu, masnu, krhku i normalnu kosu i nijedan od njih ne sadrži silikone koji otežavaju kosu.

Dakle, micelarni šampon je namenjen isključivo za uklanjanje nečistoće sa kose i kože glave, a za to su zaslužene čestice koje se zovu micele. One vezuju masnoću za sebe poput magneta, zbog čega ćete osećati da vam je kosa bolje hidrirana od bilo kog šampona nakon pranja.

Povezane vesti

Stručnjaci navode da ukoliko koristite micelarni šampon, nema potrebe da kosu tretirate i regeneratom, ali važno je napomenuti da ni to nije da odmet.

Ukoliko ste jedna od onih koja kosu pere svaki dan, micelarni šampon je idealan izbor za vas!

Izvor: Cosmopolitan.rs 

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader