Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Najčešće greške prilikom čišćenja lica

Autor Katarina Pavlović
Autor Katarina Pavlović

Devojke, čišćenje lica je mnogo bitnije nego što mislite...

Verovatno pripadate jednoj od ove dve grupe kada je u pitanju vaš odnos prema čišćenju lica: uradite to u dva poteza i mislite da je gotovo, ili pak trljate manično dok ne ostane ni trunka prljavštine na koži. Međutim, kao i u svemu i u ovom postupku mora da postoji mera, naročito zato što čista i zdrava koža lica predstavlja bitnu stavku za sporije starenje.

Pogledajte šest najvećih grešaka, kao i način kako da se oslobodite istih...

1. Previše pranja

Previše pranja može da ubrza starenje kože. Nemojte da ga perete više od dva puta na dan, mada je dodatno čišćenje poželjno nakon vežbanja.

2. Upotreba jakih sredstava za čišćenje

Razmislite o izbacivanju iz upotrebe sapuna koji može da osuši kožu i oduzme joj prirodna ulja, što dovodi do iritacije. Zato je najbolje da koristite blage gelove za umivanje lica, ili jednostavno da se držite samo vode, a nakon umivanja da kožu očistite mlekom i tonikom. Možete da obratite pažnju da kupujete proizvode na bazi zelenog čaja koji ima umirujuće dejstvo. U slučaju da imate problematičnu kožu sa aknama najbolje je da koristite proizvode na bazi salicilne kiseline.

3. Previše pilinga ili neupotreba istog

Upotreba pilinga može da promeni teksturu i ton vaše kože. Sa godinama naši prirodni enzimi nisu više toliko efikasni kao u mladosti, tako da kože može da izgleda mrtvo i suvo. Kozmetičari preporučuju da koristite piling u večernjim časovima, kada je koža u fazi obnove odnosno regeneriše ćelije. Ali zapamtite da piling nije preporučljivo raditi više od dva puta nedeljno, jer može da izazove iritaciju kože.

4. Sa šminkom u krevet

Mnogim devojkama desilo se i više od jednom da legnu u krevet a da prethodno nisu skinule šminku. Ovo je najgora greška koju možete da napravite! Šminka je teška i zatvara pore, samim tim ne da koži da diše i da proizvodi sebum koji je hidrira i eliminiše mrtve ćelije. Takođe nikako ne smete zaboraviti da skinete šminku sa očiju jer tokom noći može da izazove iritaciju i infekciju.

5. Umivanje vrućom vodom

Ovo je posebno bitno tokom zimskih dana, kada je koža suvlja nego inače. S obzirom da vruća voda isušuje kožu pokušajte da izbegavate, posebno ako volite da se tuširate toplijom vodom, onda lice ostavite naknadno i operite ga nad lavaboom.

6. Prevelika upotreba vlažnih maramica

Maramice za čišćenje lica jesu najbrži način za uklanjanje šminke i nečistoća, posebno kada ste u žurbi, ali nemojte da vam one postanu svakodnevno sredstvo čišćenja.

Držite se mleka i tonika, uz to povremeno uradite piling, stavite neku osvežavajuću masku i koža će vam biti zahvalna.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader