Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Beauty proizvodi na kojima ne teba štedeti

Autor Ana Dodig
Autor Ana Dodig

Serumi, kreme sa zaštitnim faktorom, balzami, mleka, tonici....ko će sve to pokupovati i s kojim parama?

U svetu krema vlada predrasuda da svoju kožu ne možemo da negujemo ukoliko ne odvojimo priličnu svotu novca i pokupujemo sve moguće (skupe) proizvode. Ali, da li je to stvarno tako? Pogotovo u ovim kriznim vremenima kada bismo trebali da štedimo, a ne da se rasipamo.

Rešenje: kupujući osnovne, bazične proizvode koji mogu da imaju višenamenske efekte, poštedećemo svoj budžet! Rasipanje ostavite samo za zaista važe proizvode!

Kako da uštedite na kremi sa zaštitnim faktorom

Svi, ali apsolutno svi bismo trebali da koristimo zaštitnu kremu na dnevnoj bazi, bez obzira da li napolju pada kiša, ili je zima ili vrelina, jer ove kreme ne štite nas samo od sunca već i od preuranjenog starenja i raka. Ali, to ne znači da treba da imate najskuplju i najpoznatiju. I obavezno uveče umijte lice kao i ujutru pre nego stavite opet kremu.  

Kako da uštedite na dnevnoj hidrantnoj kremi

Ukoliko imate masnu kožu, vi već imate dovoljno prirodne hidratacije pa vam ova krema nije toliko potrebna. Dnevna hidrantna krema je prevashodno tu bude neka vrsta „zaštitnog omotača“ između vas i okoline u kojoj postoje raznorazne čestice. Ali, ukoliko koristite neku kremu sa zaštitnim faktorom, ona vam je dovoljna jer većina pomenutih krema ima i faktor hidratacije, odnosno supli efekat. Ukoliko smatrate da vam je to nedovoljno, bilo koja pristupačna dnevna krema će poslužiti svrsi.

Ušteda na tonicima za čišćenje

Ukoliko imate normalnu kožu s minimalnim problemima i nisu vam potrebni dodatni preparati za negu, onda možete da prođete i bez tonika. Dovoljno je da ujutru i uveče umijete lice vodom. Naravno, danas postoji pregršt vrlo pristupačnih tonika koji mogu da vam sačuvaju koji dinar....

Bez seruma nigde!

Serumi za luce koštaju papreno ali su najbolji za negu kože i mogu da se koriste u bilo kom periodu dana. Njihova molekularna formula je daleko drugačija od one koja se nalazi u kremama i mogu da čiste kožu prodirujući u njene dublje nivoe. Ukoliko odlučite da odvojite koji višak novca za serum nećete zažaliti jer serum sadrži toliko hranljivih sastojaka koji su vašoj koži potrebni 24h. Kada kupujete serum potražite među sastojcima prirodne namirnice u vidu telenog čaja, maslinovog ulja (protiv upale i pun antioksidanta) ali i hijarolunska kiselina.

Priuštite sebi hemijski eksfolijator

Jer vas on štiti od bora, i funkcioniše kao piling mrtvih ćelija. Lekari savetuju da nabavite onaj koji sadrži glikolik i mlečne kiseline.

Uštedite na maskama

S obzirom na činjenicu da maske stvarno nema potrebe da koristite često, dovoljno je da kod kuće imate jednu, i to onu koja se bazira na beloj glini koja ima neutralni ph vrednost pa je pogodna za sve tipove kože, i one najosetljivije.

Ušteda na sjajevima i balzamima

Vaš neseser je pun balzama i sjajeva? Bespotrebno a toliko para je već dato. Jedino što vam je potrebno je neki balzam na bazi vitamina E. Ovaj sastojak vas štiti od sunca, i utiče na elastičnost.

Ušteda na mleku za telo

Ovo je definitivno na vama. Ako želite da imate jedno s kokosovim mirisom, drugo sa bademom, a treće sa pomorandžom ooook, ali nemojte posle da nam dođete kako nemate para za nešto drugo.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader