Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

5 stvari kojima nesvesno uništavate kosu

Autor Aleksandra Jovanović
Autor Aleksandra Jovanović

Peglanje i blajhanje nisu jedine stvari kojima drastično možete pogoršati kvalitet svoje kose. Za nju su često pogubne upravo stvari koje nesvesno radimo...

Pogledajte koje su to i pokušajte da ih smanjite:

1. Korišćenje pogrešnog spreja za kosu

Žene koje koriste lak za kosu koji sadrži puno alkohola često imaju uništenu i suvu kosu. Uloži malo novca i radije kupi kvalitetni lak s manje alkohola i koristi ga samo nekoliko puta nedeljno. 

2. Češljanje mokre kose

Mokra kosa izrazito je krhka pa grubo češljanje ili četkanje može dovesti do lomljenja i čupanja kose iz korena. Ukoliko morate da češljate mokru kosu, naprskajte je regeneratorom koji se ne ispira i koristite drveni češalj. 

3. Odlaganje šišanja

Ne kažemo da vrhove treba podrezivati svake tri nedelje, ali ako je prošlo više od 2 meseca od vaše poslednje posete frizeru, kladimo se da vam kosa ne izgleda baš dobro. Ispucali vrhovi moraju se ukloniti, puštali vi kosu ili ne. 

4. Rep i punđa

Ukoliko često vezujete kosu u rep ili punđu, nemojte da vas začudi ako kosa počne da vam se proređuje. Što češće nosite kosu raspuštenu, a zaboravite i na rep za vreme spavanja. A ako baš morate, isprobajte mekanu maramu. 

5. Površno ispiranje

Na vlasima mogu nastati brojni problemi ako šampon ne ispirete kako treba. Odvojite dodatni minut za pranje i potrudite se da iz kose isperete sve ostatke šampona i regeneratora. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader