Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Neodoljive lokne: Najbolji saveti za uvijanje kose figarom

Autor Aleksandra S.
Autor Aleksandra S.

Uz ove cosmo savete vaša frizura će biti besprekorna i fenomenalna!

Potrebno je mnogo vremena da usavršite umetnost talasaste kose, a mnogobrojni činioci utiču na krajnji rezultat vaše frizure: vreme, koje preparate za stilizovanje i zaštitu od toplote koristite, kada ste poslednji put oprali kosu, tip vaše kose.

VIŠE: Kraljevske lokne: Otkrivamo 3 tajne savršene kose Kejt Midlton

Tehnika uvijanja kose je veoma bitna. Ako ste samo koristili i uvrtali kosu na desno potpuno će izgledati nego ako ste ukovrdžali kosu okretanjem figara u suprotnom smeru ili ako ste naizmenično uvrtali kosu na levu i desnu stranu.

Uvijanje kose u levu i desnu stranu

Ako ste nekada gledali tutorijale na Youtubu, verovatno ste primetili da svi stilisti preporučuju da podjednako uvijate kosu na levu, kao i na desnu stranu.

“Uvijanje kose korišćenjem naizmeničnih obrazaca omogućava kosu da se kreće u različitim pravicima obezbeđujući joj prirodan i razbarušen izgled.”, objašnjava Pol Perez, stilista za kosu iz Los Anđelesa.

Držanje pegle za kosu ili figara vertikalno

Pre nego što zamotate pramenove kose oko zagrejanog figara ili pegle, proverite kako ih držite. Ako ih držite vertikalno postići ćete opušten, gotovo prirodan izgled.

“Uvijanje kose dok držite figara vertikalno stvara olabavljene, nonšalantne talase i više kežual look.”, objašnjava Perez.

VIŠE: Savršen recept: Kako da vam kosa brže raste

Držanje pegle horizontalno

Ako želite frizuru koja podseća na glamur Holivuda sa početka prošlog veka ili na glumice sa crvenog tepiha, onda prilikom kovrdžanja kose, figaro ili peglu držite horizontalno.

“Uvijanje kose sa horizontalnim položajem figara stvara talase koji podsećaju na slovo S, koji vam pružaju glamurozniji i svečaniji izgled.”, dodaje Perez.

Greške koje bi trebalo da izbegavate

Naizmenično kovrždanje kose u levu i desnu stranu je potpuno u redu, ali pazite da krajnji rezultat ne bude frizura sa jednom stranom glave u jednom smeru lokni, a druga u suprotnim talasima. Ovakva nedoslednost će potpuno uništiti vašu frizuru I izgled.

Obratite pažnju i na temperaturu figara ili pegle. Trebalo bi da bude dovoljno zagrejana kako bi od vaš kose pravila talase, ali ne previše vruća, da vam ne bi previše oštetila kosu. 

VIŠE: 10 grešaka prilikom tretiranja kose

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader