Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

10 stvari koje ćeš razumeti samo ako si PLAVUŠA

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Za početak da nije lako biti plavuša, ali je zato fantastično!

Blago retkim devojkama koje su prirodno plave, ali ovde ćemo se skocentrisati na smeđe, brinete, crnke i ostale devojke koje su u duši plavuše. Drage devojke, plavuše, ovih 10 stvari ćete vi najbolje razumeti:

Biti plavuša - Ne štedeti

Za dame koje po svaku cenu žele da izvuku neodoljivu plavu kosu, neophodna je česta poseta frizeru koja nije nimalo jeftina. Na svetlijoj kosi se uvek primeti izrasli koren, a svi znamo koliko to može biti neuredno i ružno. Osim čestog farbanja, tu je i adekvatna nega jer tretirana kosa uglavnom je suva ili ispucala. Da ne pominjemo i redovno šišanje! Umorili ste se od samog čitanja? E sad zamislite kako je brinuti o ovim sitnicama.

VIŠE:8 stvari koje vam frizer nikada neće reći o kosi

Blondreksija

Znate i sami da mi žene nikad nismo dovoljno vitke i imamo potrebu da skinemo još neki kilogram viška? E pa plavuše nikad nisu dovoljno plave i slobodno bez blama , možemo nazvati Blondreksija. 

“Nisam plava, vidiš ovaj žuti pramen, VIDIŠ" - samo je jedna o čestih reakcija koje ćete čuti!

Izvor: Cosmopolitan

50 nijansi plave

Toliko je nijansi plave kose da će vam se na kraju zavrteti ako počnemo da brojimo! Zamislite scenu: Došli ste kod frizera da konačno postanete PLAVUŠA! Odmah nakon vaše želje, sledi pitanje: “Da li želiš zlatnoplavu nijansu, ili platinastu, možda sa nekim tamnijim pramenom ili boju meda? A šta kažeš na blanš, nešto poput Kim Kardašijan?...

Jedini odgovor koji može uputiti buduća plavuša, a da ne udavi frizera je: “NE ZNAM!! Samo želim da budem plava, da li je to toliko teško”???

I posle kao plavušama u životu lako? Ne bismo rekle zar ne?

VIŠE: 5 boja koje najbolje stoje plavušama

Osećaš se kao Merlin Monro nakon farbanja, ali posle par meseci kao nesrećna Britni Spirs

Biti plavuša je posao sa punim radnim vremenom! Osim proizvoda za negu, redovnog šišanja, moraš zakazivati redovno farbanje, kao i ići na dubinsko pranje kose. Pomiri se sa tim, da ti neće svaki dan kosa izgledati kao kad izažeš iz salona i da – PLAVUŠE IMAJU LOŠE DANE!

VIŠE: 9 stvari koje vam niko nikada nije rekao o šamponima

Izvor: Cosmopolitan

Oh ti stereotipi!

Plava si, slatka, imas vitku liniju i divan osmeh? Šta te briga, ne treba ti mozak? E pa treba nam, da razbijemo takve smešne predrasude i primitivce koji tako govore, zar ne?

Lepa sam, plava, neodoljiva i OBRAZOVANA! Šta kažeš na to? Kao što vam je već odavno jasno, plavuše moraju da dokažu da nisu samo plave, već i pametne jer stereotipi koji o njim kruže…pa česti su i te kako.

Samo napred drage naše plavuše , pokažite sve svoj ekvalitete. Cosmo, veruje u vas!

"Imamo pravu stvar za plavuše"

Možda brinete i crnke nisu čule ovu rečenicu od prodavaca, ali plavuše sigurno jesu! I to više puta u životu! Uđete u prodavnicu da kupite jednu stvar, a onda prodavačica (uglavnom sa nekom nedefinisanom bojom) snimi da ste slatka plavuša i eto rečenice "Imam nešto extra za plavuše" i tako izvadi nešto što i ne želimo da vidimo, ali važno da je ona videla da je to nosila El Vuds u filmu "Pravna plavuša" i tako je nastala prava stvar za sve prirodne i farbane, sa ukusom ili bez ukusa plavuše!

Izvor: Cosmopolitan

Da li si prirodna plavuša?

Da li pitanje može biti banalnije? Pa valjda se vidi očigledan rad majke prirode i farbe za kosu?

Uostalom, bitno je da dobro stoji zar ne?

Super bi ti stajala žuta boja…uz kosu

Žuta??? Bolje nemojte ovaj komplimneti udeliti plavušama, jer njihov najveći strah je da im kosa poprimi žutu nijansu! Sačuvajte ovo za brinete ili crnke, jer samo plavuše znaju koliko je truda uloženo da bi neko njihovu boju kose uporedio sa žutom.

Procvetali i suvi krajevi kose

Redovno šišanje i održavanje krajeva je NEOPHODNO, ako se trudite da postanete zanosna plavuša. 

Neumorna potraga za pretalentovanim frizerom

Jer ne ume svako da barata bojama, nijansama i izvuče tu plavu nijansu poput Barby lutke! Potraga za nijansom, a kasnije i osobom koja će naše snove o plavoj kosi pretvoriti u stvarnost - E to je neizmerna sreća za sve plavuše! 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader