Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

5 stvari koje niste znali o celulitu, a trebalo bi ako želite da ga se rešite

Autor Katarina Vasiljević
Autor Katarina Vasiljević

Objavite mu rat! Dešifrovali smo ga i otkrili najbolje načine da ovog proleća započnete borbu iz koje ćete izaći kao pobednik

Liči na koru od pomorandže, ružan je, tvrdoglav i uočljiv. Nalazi se na nogama, guzi, stomaku, nadlakticama... Pogađate o čemu je reč? Naravno, u pitanju je vaš najgori neprijatelj...

Celulit!

Objavite mu rat! Dešifrovali smo ga i otkrili najbolje načine da ovog proleća započnete borbu iz koje ćete izaći kao pobednik

Devet od deset devojaka ima celulit koji menja površinu kože i umanjuje njenu čvrstoću. Ovih pet pravila treba da znate kako biste upoznali svog neprijatelja

5 stvari koje niste znali

Mast ima ritam

Svaka ćelija, pa čak i masna, ima sopstveni bioritam. Tako se masnoće iz tela oslobađaju ujutru (što se zove lipoza), a nakupljaju uveče (što zovemo lipogeneza).

ŠTA TO ZNAČI? „Samo sveobuhvatna briga o sebi može ostaviti trajne rezultate kada je mršavljenje u pitanju. I kada je reč o ishrani, vežbanju, čak i o masaži, važe isti hronobiološki zakoni, pa pravi trenutak igra odlučujuću ulogu: akcija sprečavanja nakupljanja masti mora da usledi kad se ćelija prirodno rešava masnoće“, tvrdi dr Lafonten, direktor istraživanja na institutu za medicinska istraživanja Inserm.

AM/PM hrana

Ako želimo da se zdravo hranimo bez debljanja, treba da poštujemo ravnotežu punjenja i pražnjenja masnih ćelija koju reguliše insulin.

ŠTA TO ZNAČI? Insulin je ključan za proces nakupljanja rezervi masti. Ujutru je najjednostavnije izbaciti masti iz ćelija. Možemo, dakle, sebi da priuštimo slatko/masni energetski doručak. U prvoj polovini dana trebalo bi da apsorbujemo 70 do 80% dnevnog energetskog unosa. Uveče se pokreću mehanizmi intenzivnijeg nakupljanja masnoća, pa obrok ne sme biti preobilan.

Osim što topi masne kilograme, poboljšava kvalitet kože!

Posted by Cosmopolitan Srbija on Sunday, May 7, 2017

Koji je najbolji sport?

Cirkulacija se poboljšava ponavljanjem pritiska na petu.

ŠTA TO ZNAČI? Da je najbolji sport u borbi protiv celulita džoging. Možete ga zameniti hodanjem kako biste sačuvali zglobove. Redovno se bavite bilo kakvom fizičkom aktivnošću, ako je moguće dva do tri puta nedeljno, i minimum 40 minuta bez prekida.

Šta i kako jesti

Uravnotežena ishrana je važna, kao i način na koji jedemo.

ŠTA TO ZNAČI? Zlatno pravilo: tri do pet obroka dnevno u isto vreme. Izbegavajte stresne situacije tokom uzimanja obroka, jedite polako i dobro žvaćite hranu. Jedite u određeno vreme. Izbacite „jako vruće“ i „jako hladno“ jer mogu iritirati probavni trakt. Izbegavajte hranu koja nadima (npr. zelje, blitva...).

Masaža je ključ?

Masaža, tvrde kineziterapeuti, utiče na uspešnost borbe protiv infiltriranog celulita.

ŠTA TO ZNAČI? Masaža deluje na drenažu i stimulisanje mikrocirkulacije i oslobađa od stresa koji izaziva skladištenje masnoća i zadržavanje vode. Uz masažu trebalo bi piti minimum litar vode na dan.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader