Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

5 zlatnih pravila da uvek pravilno nanesete ajlajner

Autor Spomenka Marić
Autor Spomenka Marić

Pitate se kako da izvučete savršenu liniju i da niko ne odoli vašem pogledu? Naučićete vrlo lako uz naša mala make up pravila.

Kada vas prijateljice uveravaju da im je nanošenje tuša najjednostavniji make up koji mogu da naprave u dahu, nije vam jasno kako to vama ne polazi za rukom? Ne bi li vam olakšali ovu muku, prenosimo vam 5 zlatnih pravila za nanošenje ajlajnera koji garantuju da ćete izvući savršeno preciznu liniju.

1. Umesto olovka s gumicom za ublažavanje linija, uzmite neku mat senku i kostu četkicu kojom ćete to uraditi. Iako na prvi pogled olovka s gumicom deluje kao sasvim logično i jednostavno rešenje, u stvarnosti je to potpuno drugačije. Vrlo često te gumice umeju da grebu, pa je vlažna četkica i senilo daleko bolje rešenje.

2.Tvrda olovka, osim što ne klizi po kapku, ona i grebe. Rezultat je vrlo bolan, a vaša crna linija je popraćena crvenilom. Zato, ugrejte vrh olovke sa fenom za kosu, ne bi li omekšali olovku koja će onda kliziti po kapku, a vaša linija će biti uredna.

Povezane vesti

3. Najgori mogući scenario: Sredile ste se za posao i taman kada ste htele da nanesete tuš, shvatile ste da ste ga potrošile. Nudimo vam dva rešenja. Ako ne preferirate ravnu liniju, nanesite maskaru nepažljivo i na kapak pa je higijenskim štapićem razmažite. Drugo rešenje je da kosom četkicom prođete po vrhu maskare i nanesite boju kao ajlajner.

4. Umesto da svoju liniju tuša započnete s unutarašnje strane oka, posegnite za njom od spoljneg dela kapka prema unutrašnjem. Linija će biti ravnija, preciznija i imaće debljinu koju vi želite. I to na oba oka.

5. Tečni tuš na kapku izgleda puno lepše od olovke. Ali, ako je problem da napravite liniju na kapku s njim, prvo je napravite olovkom, a zatim po toj istoj liniji pređite tušem. Ovaj SOS savet izvrstan je za početnike.

izvor: fashion.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader