Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

U prahu ili tečna: Kako da besprekorno koristite senke?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Za svakodnevni mejk ap, četkice vam nisu potrebne...

Pored odgovarajućeg pudera, rumenila, maskare i kolekcije ruževa kojoj nema kraja, u našim kozmetičkim torbicama mora se pronaći i pokoja paleta senki.

Na senke se često gleda kao na mejk ap proizvod koji nanosimo u nešto posebnijim, svečanijim prilikama, ali one mogu biti i sastavni deo naše beauty rutine. U nastavku otkrivamo trikove koji će vam pomoći da nanošenje senke bude uvek besprekorno. 

Postoji nekoliko stvari kojih se pridržavamo kada je reč o svakodnevnom mejk apu: on mora biti što prirodniji, naglašavaju se lepe strane našeg lica, prikrivaju svi njegovi nedostaci i mora biti poprilično brz.

Kako je naša mejk ap rutina uglavnom sastavni deo one jutarnje, teško da možemo priuštiti sate i sate za nanošenje senke i njeno ipravljanje. Zato je važno imati u rukavu trikove sa kojima ćemo moći da nanesemo senke brzo i bez greške.

Na tržištu možete pronaći razne, od onih u prahu, tečnih senki, pa sve do onih kremastih nijansi, koje se zapravo najlakše i nanose. Ovaj tip senke možete nanositi i prstima, ali vodite računa da su vaše ruke temeljno očišćene. Ovakve strukture senki izvrsne su ako kreirate vaš mejk ap u velikoj žurbi jer se jednostavno blendaju i uvek ih možete popraviti tokom dana.

Povezane vesti

Nadalje, senke u prahu zasigurno imamo svi u svojoj mejk ap kolekciji, a njih je najbolje koristiti kada imate nešto više vremena na raspolaganju, te se poigrati širokim izborom nijansi. Eksperimentiranje sa bojama posebno je poželjno kada govorimo o večernjim izlascima, pa u ovakvim prilikama uvek pružite malo kreativnog oduška.

Tečne senke još uvek nisu baš zaživele u našoj beauty rutini, ali za to baš i nema nekog opravdanog razloga, budući da ih možete vrlo lako uklopiti u svoju brzu svakodnevicu. Brzo se suše, a najčešće dolaze sa prikladnim aplikatorom zbog čega je njihovo nanošenje vrlo precizno, pa nećete gubiti vreme na prepravljanje mejk apa.

Povezane vesti

Izvor: Fashion.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader