Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Obratite pažnju na vreme: 10 znakova da treba zameniti puder

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Zadatak svakog dobrog pudera je da prikrije nepravilnosti na licu i ulepša vašu kožu lica...

Ukoliko puder ne ispuni jedan od svojih zadataka, možda je vreme da ga zamenite. Ponekad je teže detektovati i mnoge žene ne shvataju da je uzrok problema na licu zbog pogrešnog izbora pudera pa vam donosimo listu od deset trikova koji će vam pomoći da odredite da li je vreme da kupite novi puder.

Puder nije iste boje kao vrat

Ovo je najočigledniji znak da ste izabrali pogrešnu nijansu pudera a istovremeno je i najčešća greška. Ako ne želite da vaše lice bude drugačije boje od ostatka tela, izaberite nijansu pudera koja potpuno odgovara boji vašeg vrata.

Pore izgledaju šire

Puder treba da obezbedi besprekornu pokrivenost i pokrije proširene pore i druge nepravilnosti. Ako vaš puder naglašava pore vreme je da nađete neki bolji.

Akne na licu

Ako se akne pojavljuju često, iako više niste tinejdžerka sasvim je moguće da je razlog u puderu koji vam ne odgovara. U tom slučaju treba testirati novi puder, jer to može biti rešenje za vaše probleme.

Puder uzrokuje svrab

Puder ni u kom slučaju ne treba da se oseti na koži, ali ako izazove svrab, crvenilo i bilo koju drugu reakciju, odmah ga bacite u smeće.

Lice izgleda kao da nosite masku

Puder treba da bude neprimetan, a ako je vidljiv očima, nesumnjivo vas neće učiniti lepim. Moguće je da ste pogrešili, ali puder može biti previše gust za strukturu vaše kože. Razmislite o upotrebi lagane formule ili BB kreme.

Ne pokriva sve nepravilnosti

Ako su, uprkos nanošenju pudera i dalje vidljive nepravilnosti, ili je potrebno nanositi više slojeva zamenite ga gušćom formulom koja nudi bolje pokrivanje.

Puder se sakuplja u porama

Puder treba da daje lice mlađi izgled, a ako se akumulira u naborima i naglašava bore, vreme je da se kupi novi.

Teško se primenjuje

Ako puder teško primenjujete na lice, to može biti znak da je prošao rok upotrebe ili da je u njega ušao vazduh jer ste ga ostavili otvorenim. U svakom slučaju, morate reći zbogom ovoj tubici pudera.

Počeo je da menja teksturu

Ako primetite da tekstura pudera nije ujednačena to je znak da je njegova upotreba istekla. Takav puder ne treba koristiti jer može izazvati negativne reakcije na kožu.

Imate samo jedan puder

Ako uvek koristite isti puder ne možete očekivati da će vam isto pristajati i tokom leta i zime. Isti ton ne može odgovarati tokom leta i zime, čak i ako se ne sunčate. Predlažemo da kupite najmanje dva pudera različitih nijansi.

Izvor: Ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader