Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Obrve u obliku meseca: Da li je ovo najbizarniji beauty trend godine?

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Da li biste nosili nešto ovako?

Monobrows, Bleached Brows, Natural Brows – obrve svuda oko nas. Zbog svih tih trendova koji tvrde da su baš određene obrve najviše u trendu čovek bi se izgubio, da ne prevlada zdravi razum pa deo tih beauty saveta jednostavno ne strpa u fioku "bizarno" i uglavnom prekriži. Možda bi to trebalo napraviti i s mesečevim obrvama - nismo sigurne da smo spremne za taj trend. No moramo priznati da ga neke beauty blogerke znaju lepo isfurati - ne izgleda tako odbojno. Pa, ko voli...

Kakve veze ima Mesec s obrvama 

A šta imaju obrve zajedničko s ovim nebeskim telom? Opravdano pitanje! Naime, kod „mesečevih obrva“ reč je o obrvama koje su oblikovane kao polumesec i ne nalaze se iznad oka, nego se uvijaju oko oka. Zvuči ludo – i jeste! Ovaj poseban beauty trend videle smo najpre kod Hayley Bui, makeup umetnice i osnivačice marke „Hayley Comsetics“. Premda na fotografiji Moon Brows izgledaju vrlo realno, one to zapravo nisu. One su fotošopirane.

Za što je zaslužan Stefan James, 20-godišnjak koji je je iz fore kompjuterski dizajnirao obrve – a reakcije na to su, naravno, podeljene. Neki ih vole, drugi ih mrze. Uvek je tako s obrvama. Zašto? To ne možemo tako lako objasniti.

Sloboda obrvama za sve 

Činjenica je da na kraju svako nosi onakve obrve kakve voli i želi. Svejedno jesu li guste i velike, tanke ili u obliku polumeseca. Za neki festival bi baš bila fora oblikovati obrve u obliku polumeseca – zašto ne? U krajnjoj liniji, makeup nam treba pričinjavati zadovoljstvo. To je rekao i Stefan James u jednom intervjuu: „Radi se o kreativnosti. Smatram kako ljudi koji nisu otvorenog uma ne vole promene. Međutim, živimo u novom dobu i nekonvencionalno razmišljanje je verovatno nešto najbolje što nam se moglo dogoditi.“

Pa, mogle bismo se složiti s njim. Život je previše kratak da razbijamo glavu s obrvama, fotošopom ili tuđim izgledom. Naravno da su ovakvi trendovi stvar ukusa – i niko ne mora učestvovati.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader