Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Loš ten, teško nanošenje: 10 očiglednih znakova koji pokazuju da vam treba nov puder

Autor sofistankovic
Autor sofistankovic

Zapamtite: Svrha pudera je da prekrije mane na koži i ulepša nas.

Ako ne ispunjava jedan od svojih glavnih zadataka, to je očigledan znak da nešto sa njim nije u redu. No ponekad je to malo teže detektovati i mnogima uopšte ne padne na pamet da uzrok njihovim beauty problemima može biti loše odabran puder. Zato vam donosimo listu sa još 10 jasnih pokazatelja da vam treba novi puder:

1. Puder nije iste boje kao vaš vrat

To je najočitiji znak koji odaje da ste odabrali pogešnu nijansu pudera, ali i jedna od najčešćih grešaka. Ako ne želite da vam glava odskače od ostatka tela, birajte nijansu pudera koja se podudara sa tonom kože na vašem vratu.

2. Pore izgledaju šire

Puder bi vam trebao pružiti besprekoran ten i prekriti proširene pore, bubuljice, mitesere i sve druge nepravilnosti na licu. Ako vaš to ne radi, vreme je da nađete bolji.

3. Ten vam je loš

Ako vam u odraslim godinama i dalje često izbijaju bubuljice i akne, razlog tome može biti puder koji vam ne odgovara. U tom se slučaju definitivno isplati isprobati neki drugi puder, jer možda tako rešite i probleme s tenom.

4. Puder vas pecka

Iako biste sami trebali prepoznati da je ovo loš znak, za svaki slučaj spomenućemo ga i mi. Puder uopšte ne biste trebali osetiti na koži, a ako izaziva svrbež, peckanje, crvenilo ili bilo koju drugu reakciju, odmah ga bacite u smeće.

5. Izgledate kao da nosite masku

Puder bi trebao biti neprimetan, a ako se jako ističe na licu, onda vas sigurno ne čini lepšim. Moguće je da se krivo šminkate, ali i da je puder koji koristite previše gust. Isprobajte neku lakšu formulu ili, možda, BB kremu.

6. Ne prekriva nepravilnosti

Ako se, nakon što ste naneli puder na lice, bubuljice i druge nepravilnosti još vide te puder svaki put morate nanositi u slojevima, zamenite ga nekom gušćom formulom koja nudi bolje prekrivanje.

7. Nakuplja se u porama

Puder bi trebao licu podariti mlađi izgled, a ako se nakuplja u sitnim boricama te ih tako dodatno ističe, vreme je da kupite novi.

8. Teško ga je naneti

Ako se puder teško razmazuje, to može biti znak da mu je istekao rok, ali i da je u njega ušao vazduh jer ste ga ostavili otvorenog. U svakom slučaju, s tim se puderom možete oprostiti.

9. Počeo se razdvajati u bočici

Ako primetite da se deo pudera u bočici odvojio od ostatka, to je znak da mu je prošao rok. Takav puder više nemojte koristiti jer može izazvati loše reakcije na koži.

10. Imate samo jedan puder

Ako uvek koristite isti puder, onda sigurno u jednom delu godine izgledate loše. Ista nijansa ne može odgovarati vašem letnjem i zimskom tenu, čak i ako se ne sunčate, jer sunce ne možete u potpunosti izbeći. Nabavite bar dva pudera različitih nijansi.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader