Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

3 zlatna pravila za oblikovanje obrva!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Žene često znaju da preteraju sa iscrtavanjem obrva, ali ukoliko se vodite ovim pravilima - nema greške!

Trendovi današnjice doneli su pravu pomamu kada je oblikovanje obrva u pitanju. Obrve se iscrtavaju, tetoviraju, boje - ali ostaje pitanje koliko to izgleda lepo i prilagođeno licu žene. Veoma lako može da se pretera i žena promeni lični opis ali u onom negativnom kontekstu. Međutim, stilizovanje obrva na pravi i adekvatan način daće licu lepu svežinu, otvoriti pogled i učiniti ženu lepšom. 

Oblik obrva se razlikuje od osobe do osobe.

Bilo da spadate u prvu ili drugu grupu, postoje 3 pravila dobro oblikovanih obrva koja svaka od nas treba da poštuje.

Evo o čemu je reč...

Pravilo 1

Početak obrva treba da bude u ravni sa nosnom kosti. To mesto ćete lako odrediti ako olovku ili četkicu prislonite paralelno uz nose od njegovog vrha. Tačka u kojoj se seče sa obrvama je mesto gde one treba da počnu.

Povezane vesti

Pravilo 2

Luk obrva treba da bude na 2/3 ukupne dužine. Postavite olovku tako da ide preko zenica - mesto gde se preseca sa obrvom je mesto na kom treba d abude luk. Najveća greška jeste ako luk postavite tačnu na sredinu obrva. Tako ćete dobiti oblik duge koji ne odgovara nijednom tipu lica!

Pravilo 3

Kraj obrve treba da bude na zamišljenoj tački koju dobijate kada olovku postavite od vrha nosa preko spoljašnjeg ugla oka do linije obrva. Obrve možete i blago produžite, ali nikako se ne smeju spustiti ispod tačke u kojoj počinju.

Uz ova 3 jednostavna pravila oblikovaćete obrve baš onako kako vašem licu pristaje. 

Povezane vesti

Izvor: Mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader