Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Sve što treba da znate o hajlajteru!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Beauty proizvod koji je preko noći postao omiljen među ženama.

Nezaobilazan korak prilikom svakog šminkanja jeste i hajlajter. Ovaj makeup proizvod postao je veoma popularan tokom poslednje dve godine, zbog toga ukoliko ga još uvek nisi kupila, učini to što pre. A u čemu se odgleda njegova moć i tolika popularnost saznaj u nastavku teksta, gde ćemo nešto više reći o tome na koje delove lica se ovaj makeup proizvod nanosi, kao i koje vrste hajlajtera postoje.

1. Čemu služi hajlajter?

Pre nego što damo uputstva za korišćenje ovog čarobnog praha, reći ćemo nešto i o tome čemu je hajlajter zapravo namenjen. Ovaj proizvod pre svega licu treba da da prirodan sjaj i svežinu, lice treba da izgleda zdravo. Pored toga, hajlajter se koristi i kao proizvod za naglašavanje kontura. Da, dobro ste pročitali! Konture se ne ističu samo tamnim nijansama i bronzerima već i hajlajterom. S tim što on treba da ističe ono lepo na vama, dok tamne nijanse i bronzeri prikrivaju ono što ne želite da drugi vide.

2. Na koje delove lica se nanosi?

Hajlajter koliko može doprineti licu i poboljšati njegov izgled, isto tako može učiniti potpuno suprotnu stvar ukoliko se nanosi na pogrešan način, odnosno na pogrešna mesta na licu. Zbog toga prilikom sledećeg šminkanja primenite neka od ovih pravila: 

- Ukoliko želite da naglasite usne ili ih vizuelno povećate, stavite malo hajlajtera tik uz ivicu gornje ili donje usne. Najbolje bi bilo da zahvatite malo praha na prst i njime pređete po usni na delu ispod usne jamice. Nemojte preterivati jer ćete izgubiti prirodan izgled. 

- Ukoliko želite da vizuelno podignete kapak onda hajlajter nanesite tik ispod obrve. Takođe ga možete naneti prstom ili pufnastom četkicom

Povezane vesti

- Najčešći deo na koji se nanosi hajlajter jeste deo iznad jagodica, odnosno predeo jagodične kosti. Hajlajter nanesite pufnastom četkicom od slepoočnice do polovine jagodične kosti. Ukoliko ga nanosite na ovom delu, budite pažljivi i nemojte previše naglasiti ovaj deo, pogotovo ako želite da prah nanesete na još neke delove lica.

- Sada je veoma popularno nanošenje hajlajtera na nos, čelo i bradu, što se nikako ne preporučuje osobama sa masnom i kombinovanom kožom, zbog kritične T-zone koja je sama po sebi masna usled pojačanog lučenja sebuma. Ali ni devojke sa ostalim tipovima kože ne bi trebale da preteruju kada su nos, čelo i brada u pitanju. Hajlajter stavite samo na jedan od ovih delova i to na maloj površini, tek da pri dodiru sa svetlošću da blag odsjaj. Tačkica na vrhu nosa će biti sasvim dovoljna, dok će linija hajlajtera duž nosa izgledati poprilično veštački.

Prilikom šminkanja najviše pažnje usmerite u to da se na vašem licu nađe umerene količina hajlajtera, sve preko će izgledati neukusno i veštački, a sigurni smo da to ne želite.

3. Kakvi sve hajlajteri postoje?

Kada je reč o strukturi i vrstama hajlajtera, kao što znate postoje tečni hajlajteri, u prahu, u stiku. Hajlajteri u stiku su idealni za dan, nisu previše koncentrovani i vašem licu će dati prirodan izgled i blag odsjaj. Dok ukoliko se šminkate za posebne prilike, u kojima vam je potreban glamurozan izgled, izaberite tečni hajlajter. On sadrži veliki broj sjajnih čestica i odlično će se uklopiti uz svečani makeup. Hajlajter u prahu je najlakši za korišćenje i sa njim ne možete pogrešiti. Na osnovu toga da li ćete ga korisiti svakoga dana ili samo u određenim prilikama odabraćete i količinu sjajnih čestica u njemu.

Povezane vesti

Izvor: Mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader