Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Sve što treba da znate o higijenskom tretmanu lica

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Pre svega, on je namenjen svim tipovima kože.

Bilo da imate problematičnu kožu ili ne, neophodno je da povremeno posećujete dermatologa i kozmetičara. Jer čišćenje kože lica određenim preparatima samo kod kuće nije dovoljno. Zbog toga je preporučljivo da u zavisnosti od vašeg tipa kože ali i njenog stanja, po potrebi odlazite na određene tretmane u kozmetičke salone. Prilikom odabira kozmetičkih salona u kojima ćete raditi tretmane budite veoma pažljivi, jer nestručna lica mogu napraviti veliku štetu na vašem licu. Stoga, pre nego što svoje lice prepustite nekome u ruke, dobro proverite da li je onaj ko izvodi tretman stručnjak iz te oblasti.

Čemu služi higijenski tretman i kome je namenjen?

Higijenski tretman je osnovni tretman čišćenja lica i namenjen je apsolutno svim tipovima kože. On podrazumeva dubinsko čišćenje kože lica, odnosno pora, kao i pružanje dubinske nege. Higijenski tretman nije namenjen samo osobama sa problematičnom kožom, sklonoj velikoj pojavi akni i mitisera već i normalnoj koži bez nesavršenosti. Bez obzira da li su vaše bubuljice vidljive, koža neprestano mora da se čisti, zbog toga je odlazak na ovaj tretman neophodan svima. A u zavisnosti od vašeg tipa kože, zavisiće i učestalost obavljanja tretmana, pa će tako muškarci i žene sa masnom i problematičnom kožom odlaziti na higijenski tretman jednom mesečno, dok je oni sa ostalim tipovima kože dolaziti na čišćenje po potrebi.

Na koji način se izvodi?

Higijenski tretman sastoji se iz nekoliko segmenata od kojih prvi obuhvata površinsko čišćenje kože i uklanjanje šminke određenim preparatima. Trudite se da nikada na tretmane ne dolazite našminkani, ali ukoliko šminku nikako ne možete da izbegnete, ne brinite, tome služi prvi korak u ovom tretmanu.

Povezane vesti

Drugi korak obuhvata parenje lica vapozonom koji pored toga što će vas opustiti, ima glavu ulogu u otvaranju pora. Otvaranje pora neophodno je kako bi se koža dubinski očistila i kasnije mogla da primi hranljive sastojke tokom poslednjeg koraka.

Komedoekspresija jeste treći i najbolniji deo tretmana, jer obuhvata uklanjanje svih nečistoća i nepravilnosti iz pora. Koža se svakodnevno prlja i proizvodi koje koristimo kod kuće mogu je samo površinski očistiti, zbog toga je za dubinsko čišćenje pora zadužen upravo ovaj tretman. Kozmetičar će pomoću određenih alata ukloniti sve nesavršenosti na vašem licu.

Sledeći korak obuhvata piling lica. Ali to nisu klasični pilinzi koje možemo napraviti kod kuće ili kupiti u parfimerijama već posebni hemijski pilinzi i pilinzi voćnim kiselinama. Oni dolaze kao pretposlednji korak tokom higijenskog tretmana.

Kao završni korak dolazi finalno čišćenje lica i natapanje kože hranljivom maskom ili kremom koja će pružiti koži dubinsku hidrataciju i umiriti je od agresivnog čišćenja.

Efekti i negovanje kože nakon tretmana

Koža je nakon higijenskog tretmana dubinski očišćena i hidrirana. Čak i nekoliko dana nakon ovog  tretmana koža će vam ostati mekana, glatka i sjajna, a vaš zadatak je da do sledećeg tretmana održavate i negujete kožu u kućnim uslovima.  Kao što smo već rekli, higijenski tretman odgovara svima, jedina razlika ogleda se u periodu koji protekne između tretmana kod osoba sa masnom i problematičnom kožom i onima koji imaju normalnu.

Povezane vesti

Izvor: Mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader