Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Svetliji korektor, prvo olovka za usne pa karmin... Svi make up mitovi!

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Verovatno ste nekada i vi grešile u ovome ili možda i dalje grešite a da ne znate…

Žene kao žene vole da upijaju različite trikove i savete, koje isprobavaju na svojoj koži. Naravno da postoji nekoliko tipova kože i da je svačija drugačija, pa samim tim nam ne odgovara nešto čime je recimo većina zadovoljna.

Ipak, postoje te neke „zacrtane teorije“ u koje verujemo još od davnina i koje i dan danas primenjujemo. Mnoge žene ne znaju da zapravo postoji mnogo zabluda kada je reč o šminkanju. Sigurno ste i vi jedna od onih koja kupuje korektor za dve nijanse svetliji od svog tena?

Mit 1. Korektor se koristi pre pudera

U nekim slučajvima, nanošenje tečnog pudera nakon korektora, može obrisati korektor! Zato je mnogo bolje da nanesete tečni puder prvo, a nakon toga da pogledate lice vrlo dobro: na nekim mestima će vam trebati mnogo manje korektora nego uobičajeno! Takođe, korektor je gušći od pudera, pa će ova druga tehnika izgledati prirodnije.

Mit 2. Korektor treba da bude dve nijanse svetliji od tena

Potpuno netačno. Svetla nijansa korektora se uzima kako bi izbalansirali tamne podočnjake, ali korektor koji je previše svetao, može učiniti da oni izgledaju pepeljasto i plavo. Umesto super svetlog korektora, odaberite onaj koji odgovara vašoj boji tena, kako bi se savršeno uklopio u ostatak šminke.

Mit 3. Prvo olovka za usne pa karmin

Nanošenje olovke pre karmina bi trebalo da napravi definiciju usana i spreči razlivanje ruža. Ipak, nažalost, olovka za usne traje duže od karmina, što znači da nakon što karmin izbledi, vama ostaje tamna linija oko usana. Mnogo bolje je da prvo nanesete karmin, a potom liplajnerom da definišete spoljašnju liniju usana.

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader