Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Najbolji make up trikovi za izgled punih usana

Autor Tamara Veličković
Autor Tamara Veličković

Saveti koje ćete obožavati

Unazad nekoliko godina beauty i make up industrija neizmerno je napredovala, a kao rezultat toga imamo brojne proizvode koji nam na bezbolan način mogu pomoći da se rešimo pojedinih nesigurnosti i nesavršenosti. Usne su jedan od onih delova lica koji uvek dolazi do izražaja, pa ne čudi što neretko patimo za nešto punijim. Srećom, umesto odlaska estetskom hirurgu koji može rezultirati nezadovoljstvom, ono što predlažemo je da uz pomoć make up trikova svoje usne dovedete do željenog izgleda.

Kao što smo spomenuli, usne su predeo lica za koji volimo da je negovan i atraktivan. Dobra vest je ta što makeup-om možete uticati na njihov izgled, ali pritom zadržati prirodni look te izbeći napadan izgled. Naime, kako do punijih usana makeup-om sastoji se od nekoliko ključnih koraka, a prvi uključuje kvalitetan piling. Premda smo naviknuti da pilingom nagradimo telo i kožu lica, usne su takođe područje koje ga s vremena na vreme treba. U drogerijama možete nabaviti već gotove pilinge, ali vrlo dobar efekat imaće i oni koje već imate kod kuće na bazi meda i šećera. Nakon što ste na usne naneli piling te tako odstranili mrtve čestice kože, primetićete kako se usne već na prvi pogled doimaju punijima i crvenijima, pa sledeći korak koji se preporučuje jeste da na usne nanesete hranjivi balzam koji će zadržati efekat koji je izazvao piling.

Prvi korak što se tiče samog make up-a jeste korištenje prajmera. Osim specijalizovanih prajmera za usne, možete se poslužiti i korektorom. Pre nanošenja ruža, odnosno baze, vrlo je dobro neutralizovati usne malom dozom korektora, no pripazite da doza zaista bude mala i da se zadrži prirodni crvenkasti ton. Nakon toga rubove usana iscrtajte olovkom za usne koja je nešto tamnija od ruža koji planirate naneti jer ćete na taj način optički povećati usne, no ipak obratite pažnju da razlika u nijansama nije prevelika.

Sledeći proizvod koji će vam pomoći je hajlajter koji nanesite na Kupidov luk kako bi se reflektovala svetlost koja će doprineti efektu punijih usana, a kada ste to napravili usne lagano premažite prozirnim sjajem. Spomenuti korak finalno će usnama dati sjaj i neutralizovati liniju olovke i ruža za usne. Povećanje usana make up-om može se doimati komplikovano i dugotrajno, ali jednom kada izvežbate ruku trebaće vam svega nekoliko minuta za kreiranje željenog i zadovoljavajućeg izgleda.

Izvor: Fashion.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader