Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Mini pravilo: Kako da izaberete pravu nijansu za konturisanje?

Autor tvelickovic
Autor tvelickovic

Sigurno ste poželele da započnete ovaj način šminkanja, ali nikako niste znale da odaberete dobru nijansu koja odgovara vašem tenu.

Mat, kontur puder je ponekad pravi izazov za nas. Obožavamo palete iz najbližih drogerija, a nema sumnje da mnoge od nas nisu mogle da se snađu u moru različitih nijansi koje su deo njih. Profesionalni šminkeri ističu da konturisanje bude tehnika kojom imitiramo prirodnu senku koja pada na naše lice. Akcenat i suština treba da budu u što prirodnijem izgledu i zato vam donosimo savete kako da izaberete pravu nijansu za konturisanje. 

1. Igrajte se bojama

Potrudite se da birate praktične palete, koje ne sadrže po deset kontur tonova, već one koje imaju u sebi nijanse za konturisanje, hajlajter i možda čak i rumenilo. Zapamtite - svaku nijansu iz palete možete posvetliti ili potamneti drugim nijansama.

2. Nijansa koja imitira senku

Da li ste znale da se tajna krije u ovome? Ovo je ključ savršenog konturisanja!

Svetli i srednji ten: potražite neutralne „taupe“ (smeđe/sive) nijanse koje oslikavaju boju senke na vašem licu

Srednje tamni i maslinasti ten: odaberite tamnije, zlatne podtonove, koji neće delovati „blatnjavo“ i pepeljasto na vašem toplom podtonu

Tamni ten: jako tamnom tenu je potrebno topline i dubine sa kontur nijansama, kako kontura ne bi delovala sivo, sa savšrnim balansom plavih i crvenih podtonova.

3. Kremasti proizvodi

Konturisanje ne treba da izgleda kao šminka, već kao prirodna senka koju kreira struktura vaših kostiju. Zato šminkeri savetuju da koristite kremaste proizvode (u vidu krem kontur paleta ili korektora), koji daju prirodniji finiš na koži od praškastih.

4. Kombinacija dve nijanse

Kako je ranije rečeno da su vam potrebne bar dve nijanse za konturisanje: tamnija nijansa da definišete linije koštane strukture lica, i svetlija kako biste stvorili efekat senke na licu. A kako nam se ten menja u toku godine, odaberite paletu na koju ćete se moći osloniti tokom čitave godine, posebno ako jako potamnite preko leta. 

Izvor: Cosmopolitan.rs

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader