Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Trend modernog mejk apa: Šminkeri otkrivaju kako ističemo jagodice

Autori Cosmopolitan.rs Tamara Veličković
Autori Cosmopolitan.rs Tamara Veličković

Kako da postignemo efekat koji viđamo na svetskim top modelima?

Izvor: Shutterstock

U današnje vreme, gde god da pogledate, lepo naglašene visoke jagodice vidljive su kod gotovo svih devojaka i žena. To se može nazvati svojevrsnim trendom moderne šminke, jer je danas njihova popularnost jednostavno nezamisliva.

Tipičan primer je šminka Anđeline Džoli. Naravno, glumica čak i bez veštog šminkanja, ima graciozne jagodice, ali to ne znači da, recimo, na okruglom licu ne mogu biti izraženija. Šminkeri koji se, zbog prirode rada, suočavaju sa raznim slučajevima su sigurni: pravilna upotreba kozmetike stvoriće efekat šupljih obraza na gotovo svakom licu. Praktične savete kako da istaknete jagodice pročitajte u nastavku.

Korak 1. Priprema lica

Pre nego što nastavite sa isticanjem linija lica, važno je uskladiti ton sa laganim četkicama. Ovo je važno jer svetli akcenti (bilo da su to oči, usne ili jagodice) neprestano privlače pažnju i ako je pored njih primetno crvena mrlja od akni ili drugog nedostatka, šminka neće dati željeni efekat. Stoga, ako imate problema sa tim, koristite pomoć posebnih skrivača i podloga za matiranje.

Povezane vesti

Korak 2. Određivanje linije jagodica

Da biste odredili liniju duž koje je potrebno nacrtati jagodice, dovoljno je da prstom ili olovkom od četke pričvrstite obraz, tako da je usmeren od ugla usana do srednjeg dela uha. Ono što vam treba najviše jeste šuplje mesto na obrazima. I dok to izvodite, možete malo otvoriti usta - potrebna linija sama će se naznačiti.

Korak 3. Nacrtajte

Veoma različita sredstva mogu se koristiti za isticanje senzualnih visokih jagodica. Na primer, to može biti rumenilo u kuglicama i puder. Prvi korak je izbor nijansi pudera - trebalo bi da bude tamniji od tena. Treba ga nanositi na donji deo jagodice, praveći pokrete četkom od dna ka vrhu dijagonalno. Važno je da se sve linije dobro izmešaju tako da prelaz boje nije vidljiv.

Nakon toga, na vrh obraza nanesite malo laganog pudera, čija nijansa odgovara senci lica. I poslednje - u prostoru između dve formirane razlike u boji, malo pomešajte prelepo ružičasto rumenilo. Oni će vašem licu dati zdrav i blistav izgled.

Ako želite da postignete što prirodniji efekat, ne prekrivajte lice sa previše šminke. Puder ili rumenilo nanosite vrlo tankim slojem, a višak operite čistom četkom.

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader