Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Istraživanje čudne novine: Da li beauty jastuci protiv bora zaista deluju?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Marketinški trik ili različit sastav površine od ostalih jastuka zaista utiče na lepotu?

Izvor: Shutterstock

Ortopedski jastuci dostigli su novi nivo, i to u beauty industriji. Danas su u trendu tzv. kozmetički jastuci koji obećavaju smanjenje bora i oteklina nakon buđenja.

Danas vam otkrivamo da li treba da kupimo novi proizvod za zdrav san, ali i lepotu.

Šta je kozmetički jastuk?

Njegove spoljašnje razlike od uobičajenih vidljive su golim okom. Obećavaju da će smanjiti bore na licu i vratu, sprečiti oticanje i pojavu "bora nakon spavanja". Poznato je da se koža nabora kada ste duže vreme u jednom položaju zbog neobičnog anatomskog oblika jastuka. Na površini beauty jastuka nalaze se udubljenja koja pomažu u održavanju glave i vrata u ispravnom položaju i ne „usitnjavaju“ kožu. Tokom spavanja, struktura jastuka prilagođava se figuri osobe koja spava, stvarajući prijatan osećaj.

Zašto mi je potreban jastuk protiv bora?

Tokom spavanja, na licu se formiraju sitne bore. Oni koji vole da spavaju na stomaku, nakon 35 godina, primetiće da imaju bore na čelu, vratu i ispod očiju. Istovremeno, spavanje na boku je mogućnost nastanka bora na bradi, obrazima, oko nosa i usana, u predelu dekoltea. Odmaranje na posebnom beauty jastuku smanjuje pritisak koji stvara običan jastuk.

U čemu je razlika između beauty i običnih jastuka?

Njihova razlika je, pre svega, u materijalu od koga su izrađeni. Bolje je odabrati jastuk od ekoloških tkanina (pamuk, lan, svila). Jeftinije opcije će verovatno biti od viskoze, poliestera, ali ovi materijali nemaju takvu mogućnost efekta. Pored toga, unutrašnji dodatak jastuka je različit.

Povezane vesti

Jastuci za lepotu dolaze u različitim oblicima, ali imaju jedan cilj - održavati pravilan položaj glave, tako da bi trebalo da se fokusiraju na vaše sopstvene osećaje.

Postoje li nedostaci na jastucima za lepotu?

Prvi očigledan nedostatak je potreba da se kupe posebne jastučnice za anatomske jastuke. Budući da ih retko možemo pronaći, proizvođači ih prodaju možda po precenjenoj ceni. Naravno, na jastuk možete staviti običnu jastučnicu, ali ona neće poprimiti oblik ortopedskog jastuka.

Da li je kozmetički jastuk efikasan?

Mišljenja su po tom pitanju podeljena. Mnoge devojke smatraju jastuk za lepotu najboljom opcijom koja im se dogodila za vreme spavanja: leđa su prestala da bole i ujutru su se probudile bez naduvenosti. Takođe su procenile i kvalitet sna - zgodno je leći i na bok i na leđa. Uz to, pohvaljena je površina jastuka - najčešće pomaže u ublažavanju glavobolje.

Postoje čak i oni koji planiraju da ovaj jastuk ponesu na odmor. Ipak, bilo je i onih koji nisu razumeli novi uređaj za spavanje.

Kažu da je jastuk neudoban, suviše mekan i da ne utiče na san.

Bilo kako bilo, na vama je da procenite sami.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader