Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Kako da sprečimo naviku dodirivanja lica?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Istraživanje je pokazalo da to činimo minimum 25 puta za 60 minuta.

Izvor: Shutterstock

Osim preduzetih mera u mnogobrojnim zemljama, stalno slušamo da pranje ruku moramo znatno češće obavljati, a posebna upozorenja odnose se na dodirivanje lica. Stručnjaci apeluju da to nikako ne činimo tokom pandemije koja vlada, ali koliko puta ste to učinili potpuno nesvesno?

Naučna istraživanja koja dolaze sa nemačkog Univerziteta, dokazala su da čovek u roku od sat vremena dodirne svoje lice oko 25 puta. To su dokazali studijom sprovedenoj na studentima medicine koji su najviše dodirivali oči, nos i usta.

Stručnjaci kažu da je normalno da ljudi nisu svesni takvih poteza, ali da postoje načini da se ta navika ukloni. Jedan od načina je pronalazak zanimacije ruku. Neki stručnjaci savetuju da to može i biti bilo kakva narukvica na ruci koju ćete čačkati prstima s vremena na vreme. Ukoliko ne volite nakit, možete nabaviti popularnu antistres lopticu koja će vam zasigurno odvući pažnju.

Povezane vesti

Najgora stvar u otklanjaju ove navike je da vam misli ne skreću sa te teme. Ukoliko stalno budete mislili da ne smete nipošto dodirnuti svoje lice, želja za tim biće znatno povećana.

Takođe, postoji određeni trikovi kako da „prevarite“ mozak. To znači da svoje ruke možete mazati masnom kremom, jer će vas svest o tome da ste ih namazali odvratiti od želje da dodirnete lice.

Bilo kako bilo, ništa vas ne košta da probate. Ako ništa drugo, sada ćete sigurno obratiti pažnju o tome koliko puta dodirujete svoje lice.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader