Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Sve što treba da znate o postupku farbanja obrva kanom

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Trendovi u svetu ženske lepote se brzo menjaju. Ranijih godina bilo je moderno imati tanke obrve koje su čitavom dužinom skrojene pod konac, a danas se to već smatra pokazateljem lošeg ukusa.

Izvor: Shutterstock

Danas, atraktivni oblik, gustina i bogata nijansa daju obrvama lepši izgled i naglašavaju crte lica. Nažalost, nisu sve devojke imale sreću da im prirodne obrve tako izgledaju. U takvim slučajevima neke kozmetičke tehnike biće pogodnije nego ikad.

Šta je kana?

Kana je bojilo koje ima 100% prirodni sastav. Izvlači se iz osušenih listova Lavson. Čim biljka pređe u fazu cvetanja, zeleni delovi se sakupljaju, suše i mleve u veoma fini prah. Prvi put su kanu kao prirodno bojilo počele da koriste žene severne Afrike. Tek nakon mnogih decenija, njihov izum se proširio po svetu.

Zašto devojke boje obrve?

Zatamnjenje obrva postupak je kojem se mnoge žene podvrgnu tokom svog života. Razlog za to su različiti faktori:

želja za promenom
od rođenja obrve su retke i neupadljive
postojala je želja za promenom boje kose, a obrve po boji ne odgovaraju
obrve su izgubile gustinu

Mnogo je razloga zbog kojih devojke biraju kanu kao boju. Ipak, svi oni vode postizanju jednog cilja - dobiti lepe i negovane obrve.

Prednosti toniranja obrva kanom

 • ne utiče negativno na strukturu i pravu boju dlaka
 • ovo je prirodni proizvod
 • toniranje kanom je bez štetnih sastojaka
 • mogu ga koristiti trudnice
 • lako se nanosi
 • ima širok izbor prirodnih nijansi
 • ne šteti ljudskom zdravlju
 • lako se priprema
 • pogodno je za bilo koju strukturu kose

Ako ste alergični na sintetičke boje - kana je idealna opcija da obojite obrve, učinite ih debljim i privlačnijim, a da pritom ne nanesete štetu.

Kako ofarbati obrve sa kanom?

Postavljajući pitanje: „Kako bojiti obrve sa kanom?“, možete naići na mnogo različitih načina. Ipak, samo klasik se smatra najtačnijim i najlakšim. Da biste ga implementirali, trebaće vam:

 • čista duboka posuda
 • kana
 • voda
 • aplikator za mešanje
 • posebne četke
 • češalj za obrve
 • pinceta
 • rukavice

Pre nego što započnete postupak, preporučujemo nošenje rukavica - uz njihovu pomoć zaštitite odeću i ruke od kane, jer je u suprotnom teško oprati kanu običnom vodom. Nakon završetka pripremne faze, suočeni ste sa zadatkom da pravilno pripremite kanu za bojenje obrva.

Mora se mešati sa vodom u odgovarajućim razmerama - svaki proizvođač na ambalaži navodi ove podatke, uzimajući u obzir karakteristike svog proizvoda. Najčešće je odnos vode i kane 1:1. Posle mešanja komponenti, smesa se mora dobro izmešati do jednolike strukture.

Farbanje:

Pre farbanja preporučujemo da se testirate na alergijsku reakciju. Stavite malu količinu preparata na zglob, a zatim pričekajte nekoliko minuta. Ako nakon određenog vremena na vašoj koži nema crvenila ili osipa, niste alergični.

30 minuta pre početka farbanja očistite lice od kozmetike i drugih nečistoća - možete koristiti mleko ili piling. Nakon kozmetičkih postupaka, na lice nanesite kremu sa visokim sadržajem masti - ona ​​će služiti kao zaštitni premaz koji sprečava dejstvo kane na koži.

Pre nego što započnete postupak treba da odredite granice obrva. Olovkom neutralne nijanse (možete uzeti belu) obeležite područja farbanja - sve dlake koje ostanu sa strane moraju se ukloniti pincetom.

Povezane vesti

Pažljivo nanesite kanu, pokušavajući da ne pređete nacrtano područje. Odmah uklonite sve nedostatke pamučnim ubrusom jer će ih nakon sušenja biti vrlo teško eliminisati.

Nakon bojenja treba sačekati 45 minuta, a uz ponovljeno farbanje 30 minuta će biti dovoljno. Nakon tog vremena, pažljivo uklonite osušenu kanu, procenjujući rezultat. Imajte na umu da će nakon farbanja boja biti više zasićena i tamna - nakon nekoliko dana počeće da se ispira i i postaće svetlija.

Kako skinuti kanu sa obrva?

Kana se sama opere nakon nekoliko nedelja, ali ako je potrebno ubrzati proces izbeljivanja, koristite sledeće metode:

Nanesite nekoliko kapi limunovog soka na pamučni jastučić, a zatim ga pritisnite uz obrve. Nakon nekoliko sekundi izvadite, procenite rezultat, a zatim ponovite ako efekat nije dovoljan.
Takođe, možeti naneti biljno ulje na pamučni jastučić, a zatim obrišite obrve glatkim pokretima. Postepeno, kana će se promeniti, vraćajući prirodan sjaj dlačicama.

Koliko dugo stoji kana na obrvama?

Često obojene obrve sa kanom zadržavaju boju 3-5 nedelja, a postepeno se ispiraju. Takođe, mnogi faktori utiču na trajanje:

 • voda
 • nepravilna nega

Ako se često kupate u slanoj vodi ili redovno posećujete saune, boja će se isprati nekoliko puta brže. Nakon nedelju dana možda će vam trebati ponovno bojenje.

Farbanje kanom je najsigurniji postupak koji omogućava svakoj devojci da u roku od sat vremena ima lepe i negovane obrve. Čak i ako vam rezultat nije odgovarao, to nije važno. Kana se ispere u roku od nekoliko nedelja, a može se lako i eliminisati na dan nanošenja limunskom kiselinom ili biljnim uljem.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader