Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Najpopularniji beauty alat: Zašto nam je potrebna micelarna voda?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Sigurni smo da je svaka devojka dobro upoznata sa beauty alatom poput micelarne vode. Nije tajna da uz njenu pomoć možete lako očistiti lice čak i od najteže šminke i potpuno osvežiti kožu.

Izvor: Shutterstock

Kozmetičko tržište nudi širok izbor proizvoda, ali uprkos popularnosti koju je micelarna voda doživela, ne znaju sve devojke kako se u potpunosti koristi.

Micelarna voda je blago sredstvo za čišćenje koje rastvara šminku i nečistoće na koži, održavajući ravnotežu hidrolipidne membrane i ne zahteva ispiranje. Dobra je jer ne isušuje kožu i ne iritira usne žlezde, što znači da je pogodna za bilo koji tip kože, kao i za uklanjanje šminke sa očiju. U micelarnoj vodi nećete naći alkohol niti sapun. Po pravilu ne sadrži silikone i parfeme, ali proizvođači često dodaju pomoćne komponente.

Ovaj beauty alat je jednostavan za upotrebu - naneti samo malo tečnosti na pamučni jastučić i gotovo! Lice vam je čisto i sveže, te nema traga zagađenja.

U početku je micelarna voda zamišljena kao sredstvo za delikatno čišćenje dečije kože, ali su kasnije proizvođači kozmetike modifikovali sastav, čime su dobili inovativni proizvod koji može podneti bilo ko. Ipak, micelarna voda deluje samo na površini, a da biste dubinski očistili kožu, za čišćenje morate koristiti dodatna sredstva.

Aktivna komponenta micelarne vode - micele - su mikroskopska jedinjenja koja u određenoj koncentraciji u vodi formiraju površinski aktivne materije.

Micele imaju nekoliko zanimljivih svojstava:

  • slabljenje iritantnih sastojaka sredstava za čišćenje;
  • deaktivacija štetnih hemikalija;
  • "vezivanje" i uklanjanje najmanjih čestica masti.

Micelarna voda ni u kom slučaju ne može štetiti vašoj koži, nevažno kom tipu pripadate. Ovaj beauty alat je postao omiljen devojkama širom sveta, zato nabavite svoju i uživajte u njenoj efektivnosti.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader