Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Strobing: Nova tehnika korekcije lica

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Poslednjih nekoliko godina ova tehnika se samouvereno zadržala u vrhu najpopularnijih trendova lepote. Razumemo zašto je to tako i zašto ovu tehniku svakako treba savladati.

Izvor: Shutterstock

Odmah nakon što smo uspeli da savladamo pravilno konturisanje lice bronzerima i hajlajterom, došlo je vreme da naučimo novu tehniku - strobing. Prvi termin je ušao u naš život otkad je Kim Kardašijan svetu pokazala savršeno izvedene (ali ne manje veštačke) grafičke jagodice i izrezanu bradu, kojih u stvari nije imala i nema.

Od tada svi zahtevi za modeliranje lica prelaze sve razumne granice. Društvene mreže i dalje su prepune otkrića šminkera i domaćih otkrića „amatera“ o tome kako napraviti jagodice na koži uz pomoć rumenila. Naše posedovanje bronzanih pudera dostiglo je visine majstorstva.

Relativno novi trend već napreduje širom planete. Dobrodošli u eru strobinga, eru koja se može prevesti kao "sjaj". Ime je poput slučajnog plesa izabranog nasumično sa početka devedesetih, ali u stvari je nova tehnika iste konture, iako je bez upotrebe tamnih nijansi. Govorimo o čistom, moglo bi se reći i beskompromisnom sjaju bez ikakvih senki.

Ovo može da objasni da većina modela u poslednjih nekoliko sezona liči na anđele. Zamislite da gledate svoje lice kroz sočiva i sve vidite u mekom, milujućem fokusu. Slažemo se, to zvuči dobro...

Što se tiče tehnike izvođenja, ovde je sve prilično jednostavno: u proces je uključena krema i isticanje kože. Sa takvim procesom moramo upoznati proleće, koje se glatko pretvara u leto. Jednostavno nanesete različite nijanse duž linije obrva, na jagodice, na sredini linije nosa i napravite laganu isprekidanu liniju na obrazima.

Usput, ova tehnika savršeno pomaže umornoj koži i tokom dana podržava iluziju o „odmaranom licu“. Pa, uzmimo četke i hajlajtere!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader