Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lice

Jutarnjom kafom protiv natečenih očiju? Evo kako

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Sigurni smo da, ukoliko ne pripadate onoj grupi ljudi koja ne može da zamisli početak svog dana bez kafe, bar poznajete nekog takvog. Mnogima omiljen ritual u sebi nosi rešenje natečenih očiju, koje nastaju po buđenju.

Izvor: Shutterstock

Kafa, kao sastojak bez kog nijedna kuhinja ne može, našao je široku primenu i u beauty rutinama, pa ćete je često zateći i u kupatilu.

Piling sa kafom preporučuje se kao efikasan borac protiv celulita, a osim toga uklanja deskvamirane ćelije kože (što je posebno korisno kod zadebljale kože, kao što je slučaj na stopalima).

Kafa, uz druge namirnice, takođe, postaje odlična maska za lice. Smatra se i da kiselina koju sadrži  kofein podstiče stvaranje kolagena, glavnog gradivnog proteina kože, koji joj daje čvrstinu.

Međutim, ukoliko do sada niste isporbavali, stavite talog svoje prve jutarnje kafe na područje ispod očiju i nakon 20 minuta isperite. Primetićete da su vaši podočnjaci znatno manji, kao i da su otoci nestali.

Natečenost je prirodna pojava nakon buđenja, jedina razlika je u izraženosti. Trik sa kafom je jeftina i praktična beauty rutina koja će vam pomoći da izgledate odmornije i svežije.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader