Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telo

Dugi nokti: Opcija koju odbacujemo tokom pandemije virusa

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Skratite ih. Važno je da budu negovani i uredni, a otkrivamo vam zašto dugi nokti nisu dobra opcija u situaciji koja je zadesila mnogobrojne zemlje.

Izvor: Shutterstock

Iz dana u dan dobijamo obaveštenja o prevenciji kojih svi treba da se pridržavamo, znatno povećanim merama kada je reč o higijenskim uslovima, ali i o pranju ruku koje je inače neminovno, posebno u poslednje vreme.

Ipak, važno je napomenuti i brigu i negu o noktima, naročito o dugim noktima. Ispod noktiju se sakrivaju klice, koje je potrebno temeljno očistiti a ne samo pranjem ruku. Stručnjaci navode da temeljno pranje ruku u 20 sekundi može sprečiti virus, ali to važi za devojke koje imaju kratke nokte. Sa dugim noktima to nije slučaj i zato se potrudite da detaljno vodite računa o njima ukoliko ne želite da ih skratite.

Donju površinu noktiju nemojte čistiti šiljastim predmetom jer možete povrediti unutrašnju opnu. Nečistoće mogu izazvati infekcije i to veoma lako, zato makar 20 sekundi posvetite pravilnom čišćenju. Na vlažnu četkicu nanesite malo soda bikarbone i nežno nanesite na područje ispod noktiju, a potom isperite.

Naravno, uvek perite ruke!

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader