Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telo

Beauty problemi koji se javljaju tokom karantina

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Da li i vi imate ove probleme? Donosimo vam rešenja za svaki od njih.

Izvor: Shutterstock

Karantin je uticao na život svake osobe i, naravno, nije zaobišao ni rutinu lepote. Koji su se problemi pojavili i kako ih rešiti? Odgovore donosimo u nastavku teksta.

Koren ponovnog rasta

Svaka kosa raste različitim tempom, ali sa velikom verovatnoćom da za mesec dana počinju da se pojavljuju neofarbani koreni. Ukoliko vam previše smetaju, možete ih sakriti obojenim sprejevima, ili iskoristite priliku i povratite svoju prirodnu boju. To su ipak bolje opcije nego da čekate završetak samoizolacije, a ako vam nijedno rešenje ne odgovara, ovde možete pročitati tekst o frizurama koje savršeno sakrivaju izrastak.

Ispucali krajevi

Ispucali krajevi kose pojavljuju se kod mnogih (ne samo u karantinu) zbog nedovoljne nege, učestalog češljanja i upotrebe beauty uređaja za oblikovanje. Kako to izbeći? Samo češće koristite češalj, češće vlažite kosu maskama i adekvatnom negom, a takođe odložite presu za peglanje kose. Ako su krajevi već počeli sa pucanjem, nažalost, čarobni serumi ih neće povratiti. Tada, jedina opcija je šišanje, ali to ne pokušavajte same.

Pucanje gel laka

Gel lak treba menjati na dve do tri nedelje, bez obzira na to koliko možete da vam traje. Većina devojaka ostavlja gel lak duže vreme, a ako ste jedna od njih, nemojte čekati da se karantin završi, već sami uklonite gel lak.

Obrve su izgubile oblik

Obrve, poput dlaka na glavi, rastu različitim brzinama za svakoga. Ovo je idealna prilika da napravite dugo željeni oblik, tako što ih nećete čupati, pustićete dlačice da porastu a nakon karantina prepustićete svoje obrve majstoru.

Manjak svilenih trepavica

Naravno, nećete moći sami da ih doradite ako niste profesionalac, ali ih u potpunosti uklonite. Da biste to učinili, trebaće vam poseban odstranjivač i pamučni jastučići. Kako je to najbolje učiniti, saznajte ovde.

Suve ruke

Od učestalog pranja, ruke se mnogo suše i pucaju. Ovo poslednje posebno treba izbegavati, jer virus može prodreti kroz fisure. Ne preporučujemo da odbijate pranje ruku - vrlo je važno da to činite pažljivo i stalno. Umesto toga, predlažemo da aktivnije koristimo kremu za ruke.

Poteškoće sa uklanjanjem dlaka

Čini se da propuštate uklanjanje dlačica, zar ne? To zavisi od vrste postupka koji ste izabrali. Na primer, ukoliko radite uklanjanje dlačica šećernom pastom ili voskom i odlučite se za brijanje kod kuće, tada će dlačice postati grublje i verovatnije će rasti.
Ako radite lasersko uklanjanje dlaka i prema vašem ličnom rasporedu morate ići na proceduru, tada će, nažalost, dlačice početi brže da rastu i postaće čvršće. Možete da se konsultujete sa svojim stručnjakom i otkrijete da li možete da pređete na kućni laserski epilator dok je karantin na snazi.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader