Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telo

U čemu je tajna fiberglass tehnike za nadogradnju noktiju?

Autor Cosmopolitan.rs
Autor Cosmopolitan.rs

Dok vam s jedne strane omogućava prirodniji izgled nokta, fiberglass tehnika se ipak ne preporučuje svima.

Izvor: Shutterstock

Manje poznata u odnosu na klasičnu tehniku nadogradnje noktiju - gel/akril je fiberglass tehnika. Ova metoda koristi materijal poput materijala za garderobu, kako bi ojačala i produžila nokat. Taj poseban, tanak materijal, staklastog izgleda, lepi se od sredine nokta prema naviše, a zatim se preko njega premazuje debelim slojem gela od smole, formirajući fleksibilan nastavak. Kada se sve malo prosuši, nokat se oblikuje po vašoj želji.

Evo kako to izgleda:

Prednosti i mane fiberglass tehnike

Pre svega, prednost ove tehnike odgleda se u prirodnijem izgledu nokta, jer je nokat tanji u odnosu na klasičan gel. Takođe, vaš nokat se manje oštećuje, a u odnosu na akrilne gelove ovde nema jakog mirisa koji kod osetljivijih može da izazove alergijsku reakciju.

Međutim, trajanje ovih ekstenzija je oko dve nedelje, kada morate da ih skinete. Skidaju se jednostavno, natapanjem običnim acetonom za skidanje laka. Ovo ipak morate pažljivo uraditi, ako želite da sačuvate svoj prirodni nokat ispod.

Što se tiče dužine samog nokta, ona je ograničena kod fiberglass tehnike, pa tako zaboravite na predugu nadogradnju i keep it short.

Važno je napomenuti i to da ova metoda nije preporučljiva za svakog, te da morate da imate zdrav nokat, kako bi nežan proces nanošenja uspeo neometano. Ako grickate nokte, imate nokte koji otežano rastu i oštećeni su, onda fiberglass nije nešto što bi kod vas uspelo. Takođe, ukoliko su vaši nokti nepravilnog obllika, to bi moglo da predstavlja problem za ovu vrstu nadogradnje, jer se materijal prilagođava prirodnom obliku nokta.

Dok sve ostale tehnike možete da isprobate i same kod kuće, fiberglass je komplikovanija i zahteva odlazak kod profesionalca.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader