Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogeri

Žene na rukovodećim mestima: da li je potrebno uvesti kvote?

Autori Snegy Neff Ana Ranđelović
Autori Snegy Neff Ana Ranđelović

U mojoj globalnoj korporaciji radi oko 40 % zena. Kada sam pre 26 godina ja počela, bila sam jedina žena naučni radnik, među 125 kolega. Pošto sam bila skoro najmlađa, često su me pitali da donesem kafu, ili naručim sendviče za ...

I ja sam to radila uglavnom sa zadovoljstvom, i veoma samouvereno i dostojanstveno. Kada su počeli da se objavljuju moji naučni radovi o patenti sve manje sam naručivala ručak i sve više sam uživala poštovanje svojih kolega.

Danas imamo sreće da u nekom srednjem menadžmentu u velikim korporacijama koje imaju i poštuju Code of Conduct žene imaju iste mogućnosti napredovanja, ali i danas je veoma mali broj žena na najvišoj menadžerskoj stepenici.

Zašto?

Kao executive coach imam često mogućnosti da otvoreno razgovaram sa uspešnim ženama i ženama koje nisu stigle do najviše stepenicu karijeri.

U više id 90 % slučajeva žene same odlučuju kada i dokle žele da stignu. Nekada dugo nisu svesne da je odluka o tome gde se zaustavljaju u stvari njihova.

Naš izazov je u stvari čak i u najmodernijim brakovima i karijerama  balans između privatnog i profesionalnog života. Želimo da budemo klasa ljubavnice, super mame i tigrice na poslu. A pravi balans je veoma teško pronaći. ( Ups, vidite moj redosled! ) 

Osim toga muškarci su tamo gde su i zašto bi napravili mesto konkurenciji? A da li su stvarno srećni? Šta da vam kažem? Jedan vrhunski menadžer mi je priznao da je najstrašnije kada se celog života laktovima boriš i trudiš se da se popneš na najvišu granu a onda kada ti je život skoro prošao shvatiš da si na pogrešnom drvetu… ma ni našim muškarcima nije lako.

Top pozicije i super karijere imaju i svoju tamnu stranu medalje: jako veliki pritisak, (muškarci pate od depresije isto toliko koliko i zene), usamljenost, strah od poraza, ljubomora okoline, dugi radni dani i odricanja od privatnog života, i pogled na rulju ispod sebe koja čeka da se dočepa tvoje pozicije… pa zar nije već dovoljno muškarcima imati hrpu muškaraca oko sebe, a sad i mi žene hoćemo svoj komad kolača i top pozicije.

A sa druge strane mi žene – obrazovane, vredne kao pčelice, željne uspeha i lovorika, pa i mi imamo ista prava na najbolje plaćene pozicije i poslove.

I pošto ekonomska politika nije demokratski klub mnoge globalne korporacije donose odluke o uvođenju kvota. Do 2020. godine 40% rukovodećeg kadra moraju biti žene! To je odluka nekih nemačkih globalnih korporacija. Švajcarska je konzervativnija (u Apencelu su žene dobile pravo glasa krajem osamdesetih godina) pa se još uvek vode polemike i to je top tema u mnogim medijima. I šta da vam kažem. Ima toliko razloga za i protiv. Ja sam trenutno za iz nekoliko razloga:

• Nažalost treba uvesti kvote, jer da bi zene dobile ista prava za napredak u karijeri, treba promeniti usađene stavove i navike i kvotacija će pomoći da se to sto pre desi.
• Kvotacija će nam možda pomoći da se poboljšaju infrastrukture koje će nam omogućiti da na najvišim pozicijama imamo bolje uslove rada i života (škole, obdaništa, kantine, i ostale socijalne strukture)
• Omogućiće nam se da se u praksi pokaže da i mi žene imamo kapacitet vrhunskih menadžera i tako će žena na najvišem položaju postati normalnost, a ne čudo u budućnosti.
• Kada se sve to stabilizuje za narednih 500 godina, možemo ukinuti te kvote…

A ako u vašem preduzeću ili korporaciji nema kvota evo kako možete pomoći svom napretku:

Radite besprekorno, usavršavajte se, vodite računa o svom brendu i imidžu. Budite spremne da prihvatite više pozicije. Organizujte svoj privatni život pametno i na vreme. Gradite network i alijanse sa drugim uspešnim ljudima i učite od njih. Izaberite prave pratnere u poslovnom i privatnom životu.

Trudite se da imate socijalno okruženje koje će vas podržati kada vam je pomoć potrebna. Pomažite drugima, jer dobro se vraća dobrim.

A kada jednog dana dođe prilika za pravi skok na pravo mesto – budite već na startu i uhvatite zalet.   

A ako vam je i pored toga potrebna pomoć napišite mi mail. Ja ću vam rado pomoći kao coach ili mentor – iz zahvalnosti, jer sam toliko puta i sama dobila pomoć drugih!

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader