Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogeri

10 odlika vrhunskih radnika

Autori Snegy Neff Ana Ranđelović
Autori Snegy Neff Ana Ranđelović

U našoj korporaciji se već godinama vodimo parolom „From good to great”…

Srela sam mnogo fenomenalnih radnika koji rade za nas, mnoge lidere, menadžere, praktikanate i studente. Želim da podelim sa Vama ono sto sam naučila i izdvojim deset karakteristika fenomenalnih radnika:

Na njih uvek možes da računaš, nezavisni su, lojalni, imaju karakteristike koje su možda neupadljive, ali nezamenjive i imaju karakteristike koje imaju nezamenjiv uticaj na performans ili uspeh jedne organizacije.

1. Oni ignorišu opis poslova: što je organizacija manja, njihovo prisustvo je sve važnije. Prilagodjavaju se veoma brzo i ne rade po opisu poslova već se trude da ono što treba da se zavriši bude završeno u roku i a najboljim kvalitetom. Oni pomažu tamo gde su potrebni i pre nego što ih zamolimo za pomoć.

2. Oni su autentični: Možda bi bilo ispravnije reći da su egzotični. Njihove odluke su različite, oni su pomalo neobični i nepredvidljivi, ponekad su pomalo ćoškasti ponekad u timu donose uzbudjenje i oni su kao začin svakom jelu. U donošenju odluka su različiti i neobični, sto bi rekli „not everybodies darlings!“

3. Oni znaju kada treba biti uporan: Ponekad nam se učini da su tvrdoglavi i pomalo “ćoškasti” i ne baš sasvim jednostavni za rukovodjenje. Oni cene angažman kolega.

4. Lojalni su i cene privatnost: Sa njima može da se razgovara otvoreno i u poverenju. Lojalni su i podržavaju lidere. Cene privatnost i poštuju dogovor.  

5. Iznose svoje mišljenje i kada drugi ćute: Smeli su i iznose svoje mišljenje i u kritičnim situacijama. I kada drugi ćute i misle kako da sačuvaju svoju glavu, fenomenalni radnici postavljaju kritična pitanja i pokušavaju da daju najbolje rešenje. 

6. Oni su pasionirani onim što rade: Obožavaju ono što rade i ne pada im teško obaveza oko posla. To je neka vrsta zadovoljstva. Zato je i važno voleti ono čime se bavimo!

7. Nikada nisu apsolutno zadovoljni rezultatima i pokusavaju da sledeći put budu jos uspesniji.

8. Divni su kao kolege: Oni se ponasaju prema kolegama onako kako žele da se kolege ponasaju pema njima

9. Dobri su mentori i izvanredni učitelji:  Oni rado prenose znanje i ekspertizu na ostale članove tima. Dele svoje znanje jer su sigurni i samouvereni.   

10. Hvale javno i kritikuju u „4 oka“. Njihov feedback je uvek važan za sve nas. Veoma je pohvalno i to da pozitivni feedback ili pohvalu daju javno a kritikuju iza zatvorenih vrata, to jest „u 4 Oka“.

I samo još jedno: Kada shvatite da ih imate u svom timu čuvajte ih kao oko u glavi..... 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader