Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogeri

Kad se duše spoje

Autori Nina Ana Ranđelović
Autori Nina Ana Ranđelović

Postoje dve vrste muškaraca. Šta vam prvo pada na pamet? Postoje dobri i loši, to mislite? Ne,ne. Reći ćemo da postoje dobri i loši ljudi. A na koju podelu muškaraca mislim?

Postoje oni muškarci koji će oženiti onu ženu koja ih voli više od svega i sve će im tolerisati i oni muškarci koji jednu ženu vole više od svega i biće spremni da se promene zarad sreće sa njom. Šta mislite, kojih ima više?

„Bitno je da ne ostanem nikad sam“

U vezi su četiri godine. Čista monotonija. Njoj ne smeta. Ona ga voli više od života i bitno joj je da je on tu. Samo da je tu, da je njen. On je voli, jer ona toliko voli njega. I traju. Nema svađa, nema romantike, nema ničeg novog već  duže vreme. Žive po navici. Gledaju se kad mogu i to je to. Ona njega ne ispunjava. Zato, iznenada je naleteo na devojku svog života. Odlepio je za njom. Varao svoju devojku, koju je tih meseci gledao jednom nedeljno. Ona je sve tolerisala. Sve više i više bio je lud za „novom“ devojkom i bio je spreman sve da ostavi zbog nje. I devojku koja ga toliko voli, i posao i da se preseli daleko sa njom, šta god. Ali, primetio je da ga ona voli, i da, volela ga je, ali ne na način da će mu sve dopustiti, da će živeti toliko slobodno kao da nisu zajedno. „Nova devojka“ to nije htela da trpi. Volela ga jeste, ali ne po ceni svog bola i nervoze. Tada je shvatio da nikada neće naći devojku kakvu ima, da ga voli toliko da ćuti i sve mu oprašta i uvek ga čeka raširenih ruku. Zaprosio je. Na dan venčanja, mislio je na svoju pravu ljubav. Na ljubav koja mu nije bila uzvraćena istom merom, a nije hteo da menja sebe. „Šta je, tu je“, mislio je. „Oženio sam onu koja me voli više nego ja samog sebe, ona me nikada neće ostaviti“, odlučno je pomislio. Ubedio je sebe da je napravio pravu stvar. Da li je?

„Pusti me samo da te volim“

„Imam dečka, u ozbiljnoj sam vezi, ne želim da ti dajem lažnu nadu, kreni dalje, zaljubićeš se u neku drugu...“, molila ga je da odustane od nje. Nije hteo.

Već godinama sanja samo nju i samo je ona sinonim za ljubav. Znala je koliko je voli, ali srcu se ne naređuje, njeno pripada nekom drugom. Nije želela da neko pati zbog nje. Ali on je bio odlučan samo nju da voli. „Ne brini za mene, živim lepo, budim se sa tvojim likom, tako i ležem. Uvek si mi u glavi nasmejana i srećna. Radujem se zbog tebe, ali moj san je da tvoja sreća budem ja. Jer si ti moja. Jedina.“  Bio je srećan što voli. Što je saznao šta je ljubav. Boli ga čekanje, boli ga što je tuđa, ali ništa od toga ne umanjuje ljubav prema njoj. „Slušaj me, oženiti se neću nikada. Sve dok ne zavolim opet ovako, a bojim se da se to ne dešava dva puta u životu...“, rekao joj je.  „I da nemam drugog, znaš šta nas razdvaja“, priznala mu je. Bio je spreman na svaku promenu, da život započne od nule, bio je spreman da nema ništa, osim nje. Da se opet rodi, ispravi greške, i živi samo za nju. Prošle su godine. On je sam, ona sa njim. Dokle će je čekati?

Zato postoje srodne duše. Ne kažu uzalud da se dvoje prosto nađu, da se dese jedno drugom, jer su karmički povezani. Kad se dvoje nađu, kad se vole istom količinom, godinama ulažu u svoj odnos i tako grade pravu ljubav. Prava ljubav se gradi sa onim ko je spreman da se trudi isto koliko i vi. Bez muke.

Sa puno volje, snage i želje. Jer  sve to ljubav pokreće.

Kažu nije ljubav,
ako nije udvoje.
Kažu nije ljubav,
kad duše boje,
da se spoje.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader