Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogeri

Koliko smo zapravo sebični

Autori Dracarys Ana Ranđelović
Autori Dracarys Ana Ranđelović

Nekada sam mislila da se nikada neću promeniti. Okrenutost ka sebi, svakodnevni rituali i nespremnost na kompromise bili su moja životna rutina…

Misleći da je to istinska sreća i sloboda, uživala sam u svakom trenutku. Beskrajno ulepšavanje, šminkanje, masaže, uživanje u samoj sebi. Neprekidno učenje, studiranje, čitanje knjiga, gledanje filmova i dokumentaraca. Kretanje, izlasci, šetnje, šoping i putovanja. Ne mogu da se setim nekog nedostatka ovog načina života. Mislila sam da je savršen.

Međutim, u jednom trenutku, počela sam da razmišljam o postojanju cilja. Filozofska razmišljanja o svrsishodnosti i da li je ovo sve što postoji i treba da bude. Nekako su moje tendencije počele da deluju malo i prazno i sve češće sam zapadala u neko apatično raspoloženje bez nekog posebnog razloga.

Tako prepuštena sebi, ali i dalje opuštena, upoznala sam njega. Tada još uvek nisam znala da je to ON. Leteći na krilima emocija i nošena strujama povezanosti i jedinstva, nekako mi ipak pored njega nije bilo tesno. Nekako mi nije mnogo smetalo što moram da preorganizujem svoje rituale i promenim rutinu. Nisam mnogo ni razmišljala o tome.

Onda su u moj život ušetale jedne male nožice. Od siline ljubavi prema njima, moj pogled se jednostavno preusmerio jedino na njih. Sve je palo u drugi plan. Sve je izgledalo nebitno u odnosu na miris paperjaste kosice novog malog bića. Iako nisam jutarnja osoba, malo bučno stvorenje je budilo osmeh na mojim usnama i pre nego što otvorim oči.

Sad nemam potrebe bilo šta da ulepšavam, jer je moj život jednostavno lepši. Sve se složilo i sve je, pa moram da priznam, za mene savršeno. Nisam imala takva očekivanja, niti takve ambicije. Život mi se desio i iznenadio me svojom lepotom. Dok učim nove dečije pesmice i uživam u svakodnevnim neponovljivim radostima, shvatam da nisam razumela šta propuštam. Bila sam zadovoljna pređašnjim životom, jer nisam znala da može biti bolje. Sada sam neizmerno zahvalna za sreću koju osećam i živim tako da svaki dan imam razlog da se radujem. Osećam da me čeka još toliko toga lepog.

Kad kažem da sam bila sebična, mislim na to da sam svu svoju ljubav usmeravala ka sebi, a od kad sam počela da je delim, nekako je postala veća. Nekako je počela da me ispunjava ljubav prema drugima i od toga sam počela da se osećam bolje i zadovoljnije. Nekako sam počela, kroz ljubav prema drugima, i sebe više da volim. Ljubav je, za mene, pokretač svega.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader