Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogeri

Kako da preživimo petak?

Autori Snegy Neff Spomenka Marić
Autori Snegy Neff Spomenka Marić

Mali vodič za preživljavanje dana koji nas deli od vikenda!

Nisam sigurna da li je ovo tako zato što sam ja zaposlena majka, supruga i radim već više godina u velikoj korporaciji. Radno vreme, zvanično osam sati, nezvanicno ponekad i deset ili dvanaest sati dnevno! Ma nekako preguram 4 dana a kada dodje petak … potrebna mi je velika motivacija da ga odradim i da ga privedem kraju.

Pokušavam da primenim sve ono što sam naučila na kursevima o psihologiji rada, i primenjujem na sebi sve ono što praktikujem na coachinguali jednostavno kada sam sama u pitanju problem je i emocionalna ”biliskost sa klijentom“pa ne znam ni sama koliko sam uspešna. 

U suštini, petak je i treba mi mnogo više šminke nego ostalih dana. Kao svaka pametnica i ja imam teoriju o tome kako da preživim petak. 

Kao prvo, pokušavam da pomerim sve sastanke za posle 9 sati. Veoma sam uspešna u tome! 

Ustajem i pokušavam da ispunim sebi bar po neku željicu. Kafu pijem isključivo u krevetu i iz svoje najomiljenije šolje. Pažljivo biram odelo i stavljam u kosu nekoliko viklera. Potrudim se da drugu kafu popijem sa mamom. Sama pomisao da joj ispunim želju , pogledam jutranje vesti sa njom mi daje izvanredan osećaj da sam dobrica! 

Kao devojka sa sidromom dobre devojke, kafa sa mamom me ispunjava srećom i zadovoljstvom već od ranog jutra!

PROČITAJTE I... Važne odluke - Kako ih doneti ?

Izvor: Cosmopolitan

Sledeci korak je izabrati odeću u kojoj se osećamo moćno i zadovoljno. Bez obzira što smo izdržale na štiklama predhodna 4 dana možda možemo da uzmemo najomiljenije i moćne koje će nam omogućiti da na sve oko sebe gledamo sa distance i sa visine! Moj izbor za petak Kristijan Labutan sa crvenim  đonovima! 

U kolima na putu do posla slušam samo najomiljeniju muziku i pevam glasno da ne bih bila svesna koliko pogrešno, ali sam puna energije i adrenalina. Pogledam na sat i shvatim da je dan prošao i da me deli do kraja radne nedelje još samo nekoliko sati. 

Petkom izbegavam poslovne ručkove i srećem se samo sa prijateljicama. Odlazimo u omiljene restorane u kojima se služi riba, suši i lagana hrana. Posle takvog ručka gde se osećam više gladna nego sitia veoma sam ponosna na poluprazni stomak i sa lakoćom i bez dremke ulazim u petak popodne! 

Pokušavam da odradim sve ono što se nalazi na “To do “ listi do najkasnije pola 5 i vikend počinjem susretima sa prijateljima i partnerom. Aperitiv je najbolji start za vikend. 

Potrudim se da isplaniram vikend lepo i ispunim ga malim i velikim zadovoljstvima, onako kako volim. Ja obožavam da kuvam za prijatelje i porodicu, da odem u muzej i da se družim u prirodi. 

Najlepše od svega je ipak razmišljanje petkom  popodne da je pred nama više od dva dana koje ćemo ispuniti svim onim malim sitnicama koje smo propustili od ponedeljka do četvrtka. 

I još da dodam, ovo je naravno plan i teorija a ponekad sve ispadne sasvim drugačije i u ponedeljak odlazim na posao frustrirana, neispavana i nezadovoljna, ali o tome drugi put i naravno za samo 4 dana je ponovo petak koji mi daje novu šansu da napunim baterije. 

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader