Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogeri

Jeste Pravi, nije Pravi

Autori Jovana Ana Ranđelović
Autori Jovana Ana Ranđelović

Živeli online portali! Evo šta možete sve na njima da ,,čujete’’ i kako mogu da vas inspirišu da napišete po koju reč.

Klik tamo, i ’vamo. Jedan portal se bavi isključivo muško - ženskim odnosima, evo kako su mene tekstovi na njemu isnpirisali da napišem ovaj blog.

Nekoliko surovih (srećnih) teza da On nije Taj.

1. Maniri su napustili objekat; Ne koštaju ništa, a puno vrede – maniri. Ukoliko veoma retko koristi reči ,,Izvini’’ i ,, Hvala’’, mislim da je poruka jasna – ne zaslužuje vašu pažnju. Zahvaliti se ne znači pokoriti se, isto tako kada se izgovore ove dve magične reči, podrazumeva se da se to i misli. Siguran su znak poštovanja, koje treba da bude intenzivno u svim fazama vašeg odnosa i odraz lepog vaspitanja.

2. Ne pravi od mene ono što nisam, ja sam učtiva i staložena; Poverenje se zaslužuje i ne postoji ništa gore od poljuljanog dostojanstva (ne daj Bože, izgubljenog), kada se pretvorite u ljubomornu i nesigurnu osobu, a to sasvim sam sigurna ne želite da budete. Zato, ako često igrate ovu ulogu, gore opisanu, onda...  sorry baby but, you’re not the one.

3. Pokloni = pažnja; U prethodnom blogu sam pričala o pažnji, neću se ponavljati. Dovoljno je reći da ukoliko je dajemo treba da se ceni, i da se vrati makar u meri u kolikoj je poklonjena.

4. Suze i smeh; Suze, ali samo od sreće. Ukoliko ste više tužne nego srećne... Znate, ništa ne traje večno. Imate jedan život, kako bi bilo da ga živite u zadovoljstvu koliko je to god moguće više.

5. Voleti i mane; Svako od nas definiše ljubav po svome, složićete se da ona nije samo ,,cveće i proleće’’, pošto ni mi sami nismo. Ako vas voli u svakom izdanju i postupku, onda ste vi prava srećnica.

6. ,,Draga da ti iskreno kažem...’’; Danas, malo njih veruje u prijateljstva. Koliko sam puta čula. ,,Ne treba govoriti drugaricama sve’’, ,,Pazi uzeće ti dečka!’’, srećom ja nisam bila Ta kojoj su to govorili. Navodno prijatelji ne postoje, svako gleda da te ,,zavrne’’ i iskoristi. Pogotovo drugarice koje su po prirodi ljubomorne. Gomila gluposti. Za mene je prijatelj prijatelj i tačka. Prava drugarica  neće govoriti ružno o tvom dečku bez razloga. Srećom, imam ih malo ali vrede i znam da kada ja nisam srećna nisu ni one. Prijatelji žele najbolje za tebe, pa tako i u ljubavi.

7. Podsmeva se tvojim snovima; Kako mi žene volimo da maštamo, a tek kad ostvarimo sve te snove kako znamo da uživamo u njima. Mislim da ne radimo ništa, a da ne želimo da postignemo najbolji efekat. Bilo da je to šminkanje, kuvanje, posao ili veza. Ako vas pak, vaša ,,jača’’ polovina u tome ne podržava, i smeje se vašim snovima i ciljevima, mislim da treba da mu kažete ,,Au revoir’’, pre nego postanete uspešan advokat, psiholog ili možda pisac.

8. Zadovoljne na svim poljima; Jedan prethodni broj Cosmopolitana nas je obradovao dobrim tekstom o tome da i u krevetu nije sav njihov svet, postoji i naš. Zaključili smo: Sebičnost i nije na ceni momci.

9. Novi koraci; Ne živimo samo za danas. Ponekad moramo da planiramo budućnost. Recite to njima i nestaće dok trepnete. Pokušajte da ga vežete pre nego što pomenete tu reč na slovo B – budućnost. Kada bi oni samo znali da Nama to nije sve na svetu. Mi žene volimo da smo samostalne, uspešne i zadovoljne sobom. Ako ne umeju ni da se šale na račun budućnosti... Samo ne znam kako u tim situacija BAŠ sve shvataju ozbiljno, a kada treba... Eh, muškarci...

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Najčitanije

loader